; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Yuliya Peresild

Rusia strânge distribuția pentru a realiza prima peliculă filmată în spațiu

17 May 2021

Rusia a ales deja patru persoane pentru a face parte din echipa și din distribuția unui proiect ambițios – prima peliculă filmată în spațiul cosmic, a informat recent agenția spațială rusă Roscosmos, citată de entertainment.inquirer.net. 

Echipa, distribuția și aparatura necesară filmărilor vor fi lansate pe 5 octombrie pe nava „Soyuz MS-19', care va zbura către Stația Spațială Internațională. Aceasta orbitează Pământul la o altitudine de aproximativ 220 mile (354 km), potrivit Roscosmos și NASA.

„Printre altele, va fi necesar ca toți cei care se vor îmbarca pe nava spațială să efectueze teste de centrifugă, teste de vibrații, zboruri de inițiere și de antrenament pe un plan cu gravitație zero, apoi să urmeze un antrenament de sărituri cu parașuta', au transmis reprezentanții agenției Roscosmos. 

Filmul are titlul de lucru „Challenge' (provocare – n.r.), iar cei patru membri ai distribuției și ai echipajului deja aleși vor începe antrenamentele sus menționate până la sfârșitul lunii mai, au adăugat cei de la agenție. Distribuția este formată din actrița Yuliya Peresild (36 de ani) și regizorul Klim Shipenko (37 de ani). Acesta este realizatorul filmului „Salyut-7' (2017), care avea în centru o misiune spațială reală din 1985. 

În octombrie 2020, Rusia a trimis ultimul echipaj care transporta un american la Stația Spațială Internațională, marcând sfârșitul unei dependențe îndelungate între cele două state în acest domeniu. Statele Unite își revigorează acum propria capacitate de lansare a echipajelor în spațiu, într-un efort de a reduce costurile uriașe ale acestor misiuni.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare