; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Rugby total la Tri Nations

13 July 2009

Al 14-lea turneu al celor mai puternice echipe de rugby din emisfera sudica va incepe cu “clasicul” Australia – Noua Zeelanda.

Tri Nations, competitia anuala pentru laurii careia se lupta an de an Australia, Noua Zeelanda si Africa de Sud, promite si in 2009 un spectacol care sa rivalizeze cu Turneul Celor Sase Natiuni. Startul turneului se va da pe 18 iulie, cand la Auckland este programat un nou duel al eternelor rivale Noua Zeelanda si Australia. Echipa “All Blacks” este marea favorita a turneului pentru ca a castigat noua dintre cele 13 editii (ultimele patru consecutiv). “Singurele diferente fata de Turneul celor Sase Natiuni sunt reprezentate de numarul de echipe si de traditie. Insa calitatea rugby-ului este alta in emisfera sudica. Acolo sunt cele mai frumoase meciuri. Pentru noi rugby-ul din sud este un mit, la fel cum probabil si pentru ei rugby-ul european reprezinta un miraj aparte. Favorita este Noua Zeelanda. Nu numai datorita palmaresului, ci si pentru stilul lor noncorformist. Ei nu renunta niciodata la spectacol si probabil de aceea mai pierd cand joaca impotriva echipelor europene care pun mai mult pret pe tactica”, sustine Alin Petrache, actualul presedinte al Federatiei Romane de Rugby.

Tuqiri a declansat razboiul
Atmosfera din lotul Australiei a fost dinamitata de razboiul declansat in jurul lui Lote Tuqiri. Jucatorul in varsta de 30 de ani este in conflict deschis cu federatia care i-a desfacut contractul de joc, chiar daca acesta era valabil pana in 2012. Jucatorul nascut in Fidji a fost acuzat ca a avut o viata sportiva agitata, ca a lipsit nemotivat de la primele patru meciuri internationale din acest an si ca si-a petrecut multe nopti dinaintea partidelor la Crown Casino din Melbourne. Jucatorul ameninta federatia australiana cu judecata. Lote Tequiri castiga 700.000 de dolari pe an din acest contract, dar marea lui durere este ca nu va mai prinde Cupa Mondiala din 2011. “Sunt devastat. Nu stiu ce-mi rezerva viitorul”, a spus Lote Tuqiri.

de Octavian Cojocaru

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare