; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

ROventura8

„ROventura” (Kanal D) ne invită la o plimbare în Neamț, la poalele „Olimpului Moldovei”.

08 January 2021

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ROventura', ne invită la o cură de sănătate și bucurie, pentru suflet și trup, dar și în căutarea primei zăpezi și a distracției de iarnă, în Neamț, la poalele Olimpului Moldovei'. 

Legendarul Ceahlău este unul dintre cele mai impresionante masive din Carpați și păstrează încă arii vaste de natură nealterată, iar vârful Toaca arată fabulos <îmbrăcat> în straie de iarnă. Muntele veghează asupra stațiunii Durău, pe care roventurienii ne-o prezintă astăzi în toată splendoarea.

Câteva hoteluri și zeci de pensiuni, de toate categoriile, își așteaptă oaspeții, la Durău, și îi atrag și cu noile activități de agrement dezvoltate aici.

 Vezi galeria foto >

O minunăție a locului este, fără discuție, Mănăstirea Durău care a fost, multă vreme, cea mai râvnită așezare monahală de sub Ceahlău. Biserica, frumoasă tocmai prin simplitatea ei, este zidită din piatră și îmbină elemente tradiționale moldovenești cu unele mai noi, împrumutate chiar de la construcții laice.

Tot în Durău, îți fură privirea și Palatul Cnejilor, mirific loc, învăluit în mister.

Dupa un popas la pensiunea care îi va găzdui și le va oferi călătorilor nostri una dintre cele mai savuroase experiențe culinare de până acum, o nouă zi îi întâmpină pe George și Andreea la casa de oaspeți de la talpa Ceahlăului. Oamenii locului însuflețesc zona cu povesti minunate, dar si cu deliciose bucate moldovenești, dintre cele mai sănătoase. Nicaieri nu i-a stat românului mai bine decât legat de pământul său și de obiceiurile străbune.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare