; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

The Underground Railroad

Romanul „The Underground Railroad”, de Colson Whitehead, care a câștigat Premiul Pulitzer 2017, va fi publicat de Humanitas

12 April 2017

Americanul Colson Whitehead (47 de ani) a câștigat premiul Pulitzer pentru ficțiune anul acesta cu cea de-a șasea lui carte, „The Underground Railroad', apărută în 2016.

Romanul, plasat înaintea Războiului de Secesiune, spune povestea a doi sclavi care încearcă să-și recapete libertatea fugind de pe plantația lor din Georgia. De când a fost publicat, în august 2016, „The Underground Railroad' a fost foarte bine primit de critică și de public. Pe lângă Pulitzer, mai are: National Book Award 2016 și Andrew Carnegie Medal for Excellence și a fost selectat în Oprah’s Book Club.

Luna trecută, Amazon a anunțat că a obținut drepturile de ecranizare și va face un film cu scenariul și regia semnate de Barry Jenkins, deținătorul Oscarului de anul acesta pentru „Moonlight'.

Romanul a fost vândut deja în peste 35 de țări, iar în România, „The Underground Railroad' va fi publicat de Editura Humanitas Fiction.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare