; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Rares Nastase Cosmin Savu Alex Dima

“România, te iubesc!” va pătrunde în culisele DNA

18 December 2015

Duminică, echipa România, te iubesc!' a pregătit trei reportaje care demonstrează că este posibilă schimbarea, fie în educație, stil de viață sau în sistem.

Rares Nastase Cosmin Savu Alex Dima

Cosmin Savu, corespondent special Știrile Pro TV, a pătruns în culisele DNA, una dintre cele mai invocate instituții din spațiul public, de unii hulită, privită cu teamă sau neîncredere, iar de alții cu respect și speranță. Cosmin a pătruns în culisele instituției în care nu există zi fără arestare sau descindere, în care miniștri, politicieni sau șefi de instituții publice sunt cu toții vizați de anchetatori. „Încercăm să facem profilul unui procuror DNA, Paul Dumitriu, unul dintre cei mai longevivi anchetatori, din cei peste 200 de procurori dintr-o instituție în care media de vârstă este sub 40 de ani. Este trist că după 26 de ani de libertate, speranțele românilor de schimbare se leagă de o instituție cu procurori și polițiști. Pornită greu și parcă tardiv, lupta anti-corupție este în interesul tuturor, atât timp cât hoțiile sunt stopate și banii recuperați. Dar până atunci mai e mult!', a declarat Cosmin.

Rareș Năstase, corespondent special Știrile Pro TV, a realizat un reportaj despre un cuplu care poate părea atipic. Soții Dincă sunt doi bloggeri fotografi care au decis să își trăiască viața ajutând și luând atitudine, iar în același spirit își educă și copiii. Soții Alexandra și Bogdan Dincă sunt implicați în mai multe proiecte sociale și au făcut voluntariat. Prin prezența lor la proteste, simt că e de datoria lor să taxeze sistemul, ori de câte ori acesta are derapaje. Prin toate acțiunile lor, ei vor o societate mai bună, mai onestă și mai normală pentru copiii lor. „Merg la proteste împreună cu copiii lor. Lia are patru ani, Andrei are șapte ani și sunt învățați de mici cum să își ceară drepturile. Le explică într-un limbaj adecvat ce înseamnă corupția și ce înseamă să fii om corect în societate. I-au obișnuit să fie empatici și responsabili, să iasă în față și să ia atitudine atunci când văd o nedreptate.', a declarat Rareș.

Alex Dima, corespondent special Știrile Pro TV, le va arăta telespectatorilor cum se pot realiza lucruri extraordinare prin unirea forțelor. La Rădăuți există un așezământ bine organizat, construit special pentru copiii fără familie, astfel încât să aibă o șansă la educație, la grijă, afecțiune, la o viață normală. „Căminul de copii este făcut de un călugăr în colaborare cu statul, o noutate pentru România, în care 124 de copii trăiesc în condiții civilizate!', a spus Alex Dima.

Duminica aceasta, de la ora 18.00, telespectatorii vor vedea trei exemple total diferite de schimbare, abordare a schimbării și implementarea ei, trei paliere diferite din care avem ceva de învățat.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare