; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Paula Herlo

„România, te iubesc!” prezintă o radiografie a sistemului sanitar aflat în moarte clinică

20 April 2018

În această duminică, de la ora 18:00, la România, te iubesc!, telespectatorii sunt invitați să urmărească un reportaj realizat de Paula Herlo, corespondent special Știrile PRO TV, care face o radiografie a sistemului sanitar din țara noastră, aflat în moarte clinică de ani buni.

 

Paula Herlo a mers în spitalele din țară, a stat de vorbă cu medici, pacienți și autorități pentru a descoperi cine este vinovat și mai ales de ce sistemul sanitar este cu un picior în groapă. Principalele cauze sunt: bani puțini, fraude, mulți asigurați tinuți în spate de puțini salariați și managementul prost al spitalelor. Timp de 30 de ani sistemul sanitar a avut numai de suferit, important de văzut este din cauza cui.

„Vă facem cunoștință cu sistemul sanitar în cele mai profunde plăgi ale lui. Imaginați-vă că e o creatură care e hrănită din patru surse: Casa de asigurări de Sănătate unde se adună contribuțiile noastre (33.769.300.000 lei – 7 miliarde de euro) , Ministerul Sănătății care virează bani de la buget, taxa de viciu și de jocuri de noroc (aproape 2 miliarde de euro), dar și Consiliile Județene și locale ale căror sume nu le-a centralizat nimeni până acum. Așadar, în sistem intră peste 9 miliarde de euro în fiecare an. Am încercat să aflăm și de la decidenți care sunt motivele pentru care indiferent de câți bani se alocă sănătății ea tot bolnavă e. Am luat programul de guvernare unde sănătatea are dedicate 10 pagini de promisiuni și-am intrebat!', a declarat Paula Herlo!

Cum funcționează sistemul de stat și privat, cum se împart fondurile și de ce nu sunt suficiente, ce au avut de spus autoritățile despre problemele existente, la ce sume se ridică mita în sistem, dar și exemple de spitale de stat care au norme și condiții de spital privat, rămâne de văzut duminică, la România, te iubesc!

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare