; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Rares Nastase

“România, te iubesc!”: medicina din mediul rural are nevoie de primul ajutor

17 November 2013

România are cel mai mare număr de internări din UE – 5 milioane pe an, dintre care mai mult de 30 la sută sunt nejustificate. Asta se datorează în special faptului că în mediul rural medicina primară este în colaps, iar astăzi, 17 noiembrie, de la ora 18.00, corespondentul Ştirilor Pro TV Rareş Năstase explică pe larg cum s-a ajuns în această situaţie.

“La ţară, medicina românească trage să moară şi nu e nimeni să-i acorde primul ajutor. Noi pierdem an de an pariul cu medicina primară, cu grija pentru pacienţi. Un om care merge la spital pentru că la el în sat nu are medic poate părea puţin. Dar atunci când într-un an se strâng sute de mii şi chiar milioane de români la uşile unităţilor medicale şi nu au dat pe la doctorul de familie, vorbim de o problemă”, a declarat Rareş.

Un medic la trei sate, acesta este raportul dur al medicinei rurale din România zilelor noastre.

Unde nu-i medic românii dau buzna la spitale. Generează costuri mari cu spitalizarea şi solicitările la Salvare şi, mai grav, află tardiv un diagnostic, pentru că nu-i vede nimeni cu anii', a mai precizat corespondentul Ştirilor Pro TV.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare