Homepage  / Televiziune

România, te iubesc!, 6 octombrie 2024. „Țara pădurilor pierdute”, o anchetă de Ramona Țintea

România, te iubesc!, 6 octombrie 2024. „Țara pădurilor pierdute”, o anchetă de Ramona Țintea
3

de Redactia Tvmania,

„România, te iubesc” revine duminică, 6 octombrie 2024, cu o nouă ediție, la Pro TV. Duminica aceasta, Ramona Țintea prezintă ancheta „Țara pădurilor pierdute”. 

„Țara pădurilor pierdute” – anchetă România, te iubesc! – 6 octombrie 2024 

Avem cea mai redusă suprafață de pădure din Europa, iar în plină criză climatică, efectele le putem vedea cu toții. De la comunități întregi luate de ape, în Moldova, până la zecile de mii de hectare transformate în deșert, în Oltenia. Promitem cu generozitate, împădurim cu promisiuni, iar copacii sunt luați de buni – Țara pădurilor pierdute, un reportaj unde vedem cum răspund autoritățile cu privire la pierderea versanților întregi, duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!.

Ramona Țintea (1)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 3

În 2008, Parlamentul aproba Codul Silvic, prin care autoritățile și-au asumat că vor crește suprafața forestieră cu, atenție, 2 milioane de hectare. Au scris în lege că este o prioritate naţională pentru asigurarea echilibrului ecologic la nivel local, naţional şi chiar global. Legea este în vigoare și astăzi. 16 ani și 16 Guverne mai tarziu, un raport al Curții de Conturi arată că suprafața forestieră a crescut cu doar 1000 de hectare”, spune Ramona Țintea.

În timp ce împăduririle bat pasul pe loc, an de an, versanți întregi sunt nenoriciți sub ochii autorităților, iar, mai nou, în multe județe, pădurile care au scăpat de tăierile ilegale, au început să se usuce sub ochii autorităților, în mai multe județe, din cauza dăunătorilor, spun cercetătorii.

Întregul reportaj poate fi urmărit duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!. Emisiunea poate fi văzută și online, pe VOYO.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton