Homepage  / Televiziune

România, te iubesc!, 24 martie 2024. „Digitalizare, doar pe foaie”, o anchetă de Cosmin Savu

România, te iubesc!, 24 martie 2024. „Digitalizare, doar pe foaie”, o anchetă de Cosmin Savu
3

de Roxana Mirea,

„România, te iubesc” revine duminică, 24 martie 2024, cu o nouă ediție, la Pro TV. Duminica aceasta, Cosmin Savu prezintă ancheta „Digitalizare, doar pe foaie”.

Digitalizare, doar pe foaie – anchetă România, te iubesc! – 24 martie 2024

După pandemie, Uniunea Europeana a demarat o serie de programe care să transforme administrațiile publice în vehicule digitalizate care să ușureze interacțiunea cu cetățenii și, mai ales, să le crească calitatea vieții. Așa a apărut PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență care are condiție obligatorie realizarea de reforme administrative. Digitalizare, doar pe foaie – o anchetă România, te iubesc!, duminică, de la 18:00.

Pentru România sunt aproape 30 de miliarde de euro, în următorii trei ani, dintre care șase miliarde doar pentru transformare digitală. Cosmin Savu a cercetat modul în care se împart acești bani și cu ce rezultate; a vorbit cu decidenți politici și administrativi, cu specialiști din industria IT și tehnologia informației: „peste 12 milioane de români utilizează zilnic internetul, dar foarte puțini îl folosesc în interacțiunea cu autoritățile. Avem încă viteză de conectare mare, aptitudini bune, dar aplicații guvernamentale și administrative jalnice.”

Cosmin Savu (1)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 3

În anchetă vom vedea cum arată Centrul de Informații Financiare, locul în care se fac proiecat e-factura sau alte programe ale Anafului, dar și data center-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănatate, o instituție care are pe mână peste 10 miliarde de euro anual.

Noua ediție România, te iubesc! poate fi urmărită duminica aceasta, de la 18:00, la PRO TV .

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton