Homepage  / Televiziune

România, te iubesc!, 20 octombrie 2024. Pericolul dependenței, o anchetă de Alex Dima

România, te iubesc!, 20 octombrie 2024. Pericolul dependenței, o anchetă de Alex Dima

de Andra Stana,

„România, te iubesc” revine duminică, 20 octombrie 2024, cu o nouă ediție, la Pro TV. Duminica aceasta, Alex Dima prezintă ancheta „Pericolul dependenței”. 

„Pericolul dependenței” – anchetă România, te iubesc! – 20 octombrie 2024

Consumul de droguri în rândul tinerilor rămâne un subiect alarmant. Lipsa unor strategii eficiente de combatere și prevenție contribuie la creșterea numărului de victime. Nu rata a doua parte a reportajului „Pericolul dependenței”, realizat de Alex Dima. Urmăriți duminică, de la ora 18:00, în cadrul unei noi ediții „România, te iubesc!” la PRO TV.

Datele arată că, în România, consumul de ketamină este de trei ori mai mare decât în alte state din Europa.

„Ani la rând, în România s-a vorbit despre înființarea unor centre pentru dependenți. Nu s-a întâmplat nimic. Avem o agenție Națională Antidrog, cu aproape 300 de angajați și un buget de 43 de milioane de lei pe an. Agenția trebuia să se ocupe de înființarea a trei centre pentru reabilitarea și recuperarea dependenților încă de acum 20 de ani”, va explica Alex Dima duminică.

Despre una dintre substanțe, va povesti și un fost consumator, în reportajul de duminică: „Orice liceu din București are câte un dealer. Mai ales în centrul Bucureștiului. Acolo e inima”.

Drogurile sunt refugiul în care se aruncă tot mai mulți tineri, din cauza anturajului, din cauza problemelor din familie, din curiozitate sau plictiseală. Din păcate, pică într-o capcană din care e imposibil de scăpat. Mărturiile copiilor dependenți și ale părinților sunt tulburătoare. Am mers și peste guvernanți și i-am găsit fix așa cum îi găsim de fiecare dată – nepregătiți, indiferenți, lipsiți de empatie. România este invadată de noi substanțe pe care autoritatile nu sunt în stare să le depisteze, o adevarată otravă care se vinde cu 5 lei”, a declarat Alex Dima.

Care sunt soluțiile și cum se poate preveni și combate acest fenomen? Aflăm duminică, de la ora 18:00, într-o nouă ediție „România, te iubesc!”. Nu rata emisiunea, disponibilă și online pe VOYO.

Sursa foto: Pro TV

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton