Homepage  / Televiziune

România, te iubesc!, 15 septembrie 2024. „Pericolul dependenței”, o anchetă de Alex Dima

România, te iubesc!, 15 septembrie 2024. „Pericolul dependenței”, o anchetă de Alex Dima
3

de Andra Stana,

„România, te iubesc” revine duminică, 15 septembrie 2024, cu o nouă ediție, la Pro TV. Duminica aceasta, Alex Dima prezintă ancheta „Pericolul dependenței”. 

„Pericolul dependenței” – anchetă România, te iubesc! – 15 septembrie 2024 

Unul din 10 români s-a drogat cel puțin o dată în viață, iar datele oficiale arată că, în țara noastră, consumul de droguri este în creștere, în timp ce vârsta celor care cad pradă acestor substanțe scade alarmant. Duminica aceasta, de la ora 18:00, la România, te iubesc!, Alex Dima ne prezintă ancheta „Pericolul dependenței”.

Conform specialiștilor în combaterea drogurilor, în ultimii ani, în România, cel mai consumat drog este canabisul, consumul acestuia dublându-se, iar utilizarea cocainei a crescut de patru ori, în timp ce consumul de etnobotanice a crescut de opt ori.

Alex Dima – Romania, te iubesc!Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 3

Consumul de droguri este o realitate care se întâmplă în imediata noastră apropiere, lângă noi. Copii și familii întregi, cu miile, în România, trăiesc un coșmar din care nu știu cum să iasă. Asta pentru că, în România, statul este aproape absent în această poveste, iar consumatorii și familiile lor sunt pe cont propriu. Nu există, în sistemul public, locuri unde un dependent să poată fi recuperat și reabilitat. Pentru minori, abia acum funcționează un astfel de spațiu la Spitalul Voila, finanțat din fonduri private. Ce ar trebui să înțelegem din această poveste? Că trebuie să stăm departe de orice tentație de a consuma sau experimenta droguri, că părinții trebuie să fie alături de copiii lor, să le explice pericolele, să îi înțeleagă și să fie prezenți”, a declarat Alex Dima.

În ediția din această săptămână, Alex Dima va prezenta poveștile unor tineri care se luptă cu dependențele și toată drama prin care aceștia trec. „Cumva, poveștile tinerilor care se apucă de droguri sunt asemănătoare. Aproape că urmează un șablon. Se simt neglijați de părinți și de familie, sunt neînțeleși. Își găsesc refugiul într-un anturaj în care un prieten le oferă soluția pentru a scăpa de griji, oferind acel ceva care îi ajută”, spune Alex Dima.

Oficialii din Ministerul Sănătății au început acum să studieze cum poate fi replicat și în alte locuri din țară modelul care funcționează la Spitalul Voila. Deocamdată, însă, și acesta este doar un plan pe hârtie.

Nu ratați duminică, de la ora 18:00, o nouă ediție marca România, te iubesc!. Emisiunea poate fi urmărită și online, pe VOYO.

Sursa foto: Pro TV

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton