; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

“Romania nu este muribunda”

13 April 2009

Cristian Tabara, gazda emisiunilor “Te vezi la Stirile Pro TV” si “Parte de carte”, va reveni la Sf. Manastire Tismana pentru Slujba de Inviere, transmisa, in direct, de Pro TV. El ne-a vorbit despre legatura dintre post si lacasul de cult, dar si despre sursa inepuizabila de subiecte exceptionale care este Romania

De ce ati ales, din nou, Sf. Manastire Tismana pentru transmisiunea Slujbei de Inviere la Pro TV?
De-a lungul timpului s-a creat o legatura speciala intre noi si Sfanta Manastire Tismana. Si publicul Pro TV, si noi am indragit atmosfera frumoasa, deosebita, care exista in acest sfant lacas, asa incat alegerea Manastirii Tismana pentru transmiterea Slujbei de Inviere a fost, si in acest an, una cat se poate de fireasca.

Toamna trecuta, ati sarbatorit a saptea aniversare a emisiunii “Parte de carte” cu o abordare mai apropiata de zona digitala. Ce reactii ati primit apropo de aceasta inovatie?
Imediat dupa ce in emisiunea “Parte de carte” au fost introduse teme legate de aceasta zona neconventionala a culturii, au aparut si reactii ale bloggerilor. In general, se considera ca este de bun augur aceasta deschidere catre sfera digitala si se sugera o abordare in profunzime a tuturor aspectelor legate de tipul acesta de cultura.

Spre ce fel de zone v-ar placea sa duceti emisiunea in viitor?
Deocamdata atit noi, cat si telespectatorii ne simtim bine in acest tip de format. Deci, cat timp telespectatorii agreeaza aceasta structura a emisiunii si asteapta duminica de duminica sa abordam si sa dezbatem teme legate de zona culturala in acest format, nu avem nici un motiv sa-l modificam.

Ati bifat cateva dintre cele mai importante evenimente din istoria recenta si ati trait acea parte “romantica” a meseriei de jurnalist. Ce va motiveaza, in prezent, in activitatea dvs.?
Faptul ca astept sa transmit sfarsitul lumii in direct… Caci dupa ce am transmis eclipsa in direct, vizita Papei si a diversilor presedinti, mi-as dori sa nu ratez si un astfel de tip de eveniment… Glumesc, desigur! Ceea ce ma motiveaza in activitatea mea este faptul ca vad partile bune ale acestei meserii, felul in care pot fi ajutati oamenii. Aceasta este ceea ce ma face sa merg zi de zi mai departe.

La “Te vezi la Stirile Pro TV” prezentati oameni, comunitati sau locuri din Romania care sunt prea putin cunoscute marelui public. Credeti ca ati putea vreodata sa ramaneti fara “material” pentru emisiune?
Romania este mult mai mare si mult mai profunda decit ne-o imaginam. Romania nu se epuizeaza asa incat atunci cind se termina anumite zone de interes sa nu apara altele. Romania nu e muribunda.

interviu de Alex Bala

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare