; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

România la Cannes: „Loverboy” şi „The Source”

15 April 2011

loverboy-cannes„Loverboy', al doilea film regizat de Cătălin Mitulescu – care a realizat „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii' (2006) – va intra în competiţie la Festivalul de Film de la Cannes din acest an (11-22 mai), la secţiunea „Un certain regard', în timp ce Radu Mihăileanu concurează pentru marele premiu, Palme dOr-ul, cu filmul „The Source'.

„Loverboy' spune povestea lui Luca (George Piştereanu), un tânăr de 20 de ani care seduce femei pentru a le pasa unei reţele de prostituţie. Aflat la Hârşova, pe malul Dunării, în căutarea unei viitoare victime, Luca se îndrăgosteşte de Veli (Ada Condeescu).

Piştereanu şi Condeescu au mai jucat împreună în filmul lor de debut, „Eu când vreau să fluier, fluier' (care a fost produs şi scris de Cătălin Mitulescu). Din distribuţie mai fac parte Bogdan Dumitrache, Clara Vodă, Ion Besoiu şi mulţi actori neprofesionişti, într-o distribuţe de peste 30 de personaje.

„The Source' se petrece într-un sat unde femeile le refuză bărbaţilor favoruri sexuale, după ce aceştia încetează să mai aducă apă de la o fântână îndepărtată. Din distribuţie fac parte Hafsia Herzi, Leïla Bekhti, Zinedine Soualem şi Malek Akhmiss.

Credit foto Iulia Weiss

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare