Pandemia ne-a afectat pe toți: a înghețat economia, a declanșat stări de urgență și a izolat medici în spitale. Ne-a deconectat de la normalitate și a instaurat panica, frica și neputința în societate.
Pandemia ne-a afectat pe toți: a înghețat economia, a declanșat stări de urgență și a izolat medici în spitale. Ne-a deconectat de la normalitate și a instaurat panica, frica și neputința în societate.
Duminică, de la ora 18:00, Cristian Leonte îi așteaptă pe telespectatori la o dezbatere, în direct, despre cum va arăta lumea la finalul acestei crize.
O ediție-document România, te iubesc!
„România, ce urmează?” este întrebarea care stă acum pe buzele tuturor, iar dumincă, Cosmin Savu va merge pe firul tragediei, într-un documentar despre actuala criză: de la primul deces din cauza virusului, până la măsurile luate de către autoritățile europene și cele din România.
„Trăim momente istorice, depinde de noi cum vom trece de această perioadă. Suntem la începutul unei crize majore, iar lumea, cu siguranță, nu va mai arăta la fel: trebuie introduse măsuri pentru a ajuta economia să-și revină și sistemul medical să se întărească. E abia începutul pandemiei și luni de zile de acum încolo va trebui să trăim cu acest virusul lângă noi“, spune Cosmin Savu.
În direct, Cristian Leonte va discuta cu Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor, și cu Virgil Popescu, Ministrul Economiei, despre actuala criză și modul în care România poate depăși această perioadă.
Cristian Leonte: „Știm puține despre virusul care ne-a oprit lumea în loc, și încă și mai puține despre felul în care va arăta viața noastră odată ce restricțiile vor fi ridicate. Care este planul? Vom discuta cu autorități medicale despre precauții și apărare de lungă durată în fața virusului; cu autorități fiscale și economice despre părțile din economie care se pot „dezmorți” cel mai rapid; vom întreba cum vom trăi împreună în noua noastră lume, ce vom putea face, ce vom învăța nou și ce va trebui să uităm. Care sunt discuțiile despre deschidere și relaxare cu partenerii noștri din UE și din lumea largă? Cum se va finanța revenirea economiei? Ce se întâmplă cu slujbele de dinaintea crizei sanitare, și care vor fi cele mai căutate de aici înainte? Sunt întrebările tuturor, și vom încerca să aflăm cele mai bune răspunsuri.”
Nu ratați duminică, de la ora 18.00, o ediție specială marca România, te iubesc!, la PRO TV.