; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

IMGL4883

România a trecut în finala Eurovision | Voltaj cântă din nou sâmbătă seară

20 May 2015

Trupa Voltaj a reuşit să treacă de prima semifinală a concursului Eurovision, difuzată pe 19 mai de TVR 1, în direct de la Viena.

10982362_10155670509190624_6762703158623299673_n

Cu piesa De la capăt (All Over Again)' România a intrat în primele 10 finaliste alături de Albania, Armenia, Rusia, Ungaria, Grecia, Estonia, Georgia, Serbia și Belgia.

„Simt că mi s-a luat o piatră de pe suflet! Sunt încântat că am reușit să facem fericiți atâția români, pe care i-am simțit alături de noi în fiecare secundă din cele trei minute de pe scena de la Stadthalle! Dar, mai ales, sunt fericit că mesajul nostru merge mai departe și că tot mai mulți oameni sunt sensibilizați la problema copiilor care cresc cu gândul la părinții lor, plecați la muncă departe de ei. Lor le este dedicată participarea noastră la Eurovision și tot lor le datorăm reușita din această seară', sunt cuvintele lui Călin Goia după anunțarea rezultatelor semifinalei.

„Indiferent ce loc vom ocupa în Finală, suntem deja câștigători. Sâmbătă, după concurs, vom sărbători de două ori: Călin schimbă prefixul, iar România încheie încă o participare frumoasă la Eurovision', dezvăluie Liana Stanciu, șefa delegației României la Viena.

[Not a valid template]

Pe 23 mai, România se va întrece cu ţările enumerate mai sus, cu celelalte 10 care vor trece de cea de-a doua semifinală (difuzată pe 21 mai), dar şi cu cele 7 deja calficate în finală, Spania, Franţa, Italia, Germania, Marea Britanie, Austria şi invitatul special de anul acesta, Australia.

Pe tot parcursul serii, alături de concurenţi s-a aflat transexualul Conchita Wurst, cel care a câştigat anul trecut Eurovisionul cu piesa „Rise Like a Phoenix'.

Piesa trupei voltaj, De la capăt' a reuşit să impresioneze juriul şi votanţii de acasă cu mesajul ei (este dedicată copiilor români lăsaţi în grija rudelor de către părinţii plecaţi să muncească în străinătate).

La conferința de presă ce a urmat anunțării primilor finaliști, artiștii au tras la sorți și participarea într-una dintre cele două jumătăți ale Finalei. Astfel, România intră în cea de-a doua jumătate a Finalei, alături de Albania, Rusia, Ungaria, Grecia și Georgia, iar în prima parte îi vom vedea pe reprezentanții Armeniei, Estoniei, Serbiei și ai Belgiei.

Vedeţi aici cum au cântat cei de la Voltaj în semifinală:

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare