; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Embargoed until 5 00pm on 4th june 2019 04 jpg 1576854411

Romane care se găsesc deja în librăriile noastre și vor fi ecranizate anul acesta

12 March 2020

Ecranizările celor șase romane de mai jos, romane care se găsesc deja în librăriile noastre, vor fi lansate în cursul acestui an. Așa că acum e un moment bun să le citim, ca să putem spune, la momentul premierei, „aa, păi eu am citit cartea'.

„Belgravia'

Despre această ecranizare se tot vorbește de ceva vreme. Romanul, tradus la noi de editura Nemira, este semnat Julian Fellowes, creatorul serialului „Downton Abbey'. „Belgravia' e un roman istoric, a cărui intrigă începe în ajunul bătăliei de la Waterloo, pe 15 iunie 1815, la un bal al aristocrației britanice la Bruxelles. Acțiunea se mută apoi 25 de ani mai târziu, când secretele acelei nopți ies la iveală.
Serialul, care îi are în distribuție pe Alice Eve, Tom Wilkinson și Ella Purnell, va avea șase episoade și debutează la canalul britanic ITV pe 15 martie 2020.

„Mici focuri pretutindeni'

Al doilea roman al scriitoarei americane Celeste Ng, apărut în 2017, a fost tradus la noi de editura Litera. Peste Ocean, miniseria cu Reese Witherspoon și Kerry Washington în rolurile principale (tot ele sunt și producătoare executive) va avea opt episoade și va debuta la Hulu pe 18 martie 2020. Povestea vorbește despre cum viața perfectă a familiei Richardson este dată peste cap atunci când alături se mută o mama singură cu fiica ei adolescentă. 

„Femeia de la fereastră'

Ecranizarea romanului lui A.J. Finn (sub acest pseudonim scrie editorul american Daniel Mallory) va ajunge în cinematografe în mai anul acesta. Joe Wright („Mândrie și prejudecată', „Anna Karenina') regizează acest thriller psihologic cu distribuție sonoră: Amy Adams, Gary Oldman, Julianne Moore. Premisa sună a Hitchcock: psiholoaga pentru copii Anna Fox (Adams) suferă de agorafobie și nu a mai ieșit din casă de 10 luni. Singura legătură cu lumea de afară este o vecină, pe care o urmărește peste drum, doar că, într-o zi, aceasta dispare. La noi, romanul a apărut la editura Litera. 

„Ar fi trebuit să știi'

„You Should Have Known' se numește romanul scriitoarei americane Jean Hanff Korelitz (tradus la noi de editura Litera), dar mini-seria care îl ecranizează, pe care o vom vedea și noi la HBO în luna mai, se numește „The Undoing'. Produs de David E. Kelley („Ally McBeal', „Marile minciuni nevinovate'), serialul va avea șapte episoade și se laudă cu Nicole Kidman, Hugh Grant și Donald Sutherland în distribuție. Eroina principal, Grace Fraser, este psiholog și are o viață aparent perfectă. Până într-o zi, când o moarte violentă îi dă întreaga existență peste cap, scoțând la iveală un șir lung de minciuni și secrete. 

 „Luminătorii'

Consistentul roman al scriitoarei Eleanor Catton (are 780 de pagini!), apărut la noi la Editura Art, a fost lăudat de critici din toată lumea și premiat cu Man Booker Prize 2013. Miniseria, scrie Variety, se va vedea în curând la BBC Two în Marea Britanie și a fost deja vândută în mai multe țări europene. Eve Hewson, Eva Green și Himesh Patel joacă rolurile principale în această poveste jumătate thriller, jumătate melodramă, plasată în timpul goanei după aur din Noua Zeelandă, din anii 1860. 

Apele Nordului

Colin Farrell și Jack OConnell joacă în această ecranizare BBC după lăudatul roman „Apele Nordului', al scriitorului Ian McGuire (romanul, „The North Water' în original, a fost publicat la noi de Editura Polirom). În 1852, un doctor dat afară din armata britanică se alătură echipajului unei baleniere care pornește din portul Hull spre Marea Nordului. Miniseria e așteptată spre sfârșitul anului, căci echipa a terminat recent trei săptămâni de lucru în Norvegia și mai are de filmat în Ungaria, scrie hulldailymail.co.uk.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare