; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Roman Polanski a decis să rupă tăcerea

03 May 2010

Roman Polanski a decis să rupă tăcerea de luni de zile declarând pentru o publicaţie franceză online că nu consideră că este tratat în mod corect, forţat fiind să rămână în Elveţia pentru o infracţiune comisă cu atât de mult timp în urmă, relatează People.com.

Regizorul adaugă în declaraţia sa că nu cere să fie compătimit, ci doar să fie tratat la fel ca toţi ceilalţi oameni. Polanski consideră că autorităţile americane au încercat să îl extrădeze de dragul publicităţii şi pentru al „servi pe tavă presei internaţionale.'

Realizatorul peliculei „Pianistul', care a pledat vinovat când a fost acuzat că a întreţinut raporturi sexuale cu un minor în anul 1977, a spus că a petrecut 49 de zile în închisoare, perioadă menită să achite întreaga sa sentinţă.

Acesta susţine că Judecătorul care a dat sentinţa (decedat în 1993) şi-a schimbat părerea şi a considerat că pedeapsa nu era suficientă, iar procesul care a urmat justifică plecarea sa din Statele Unite. Autorităţile elveţiene trebuie să decidă daca îl vor extrăda pe Polanski la Los Angeles pe motivul că a întreţinut relaţii sexuale cu o fetiţă de 13 ani, cu  33 de ani în urmă.

Regizorul nu s-a mai întors în Statele Unite de mai bine de 30 de ani. El a fost arestat în septembrie 2009 în Zurich şi de atunci se află în arest la domiciliu în Elveţia cât timp procesul încă se află în desfăşurare.

Polanski scrie că nu poate să mai păstreze tăcerea pentru că se află în arest la domiciliu şi pentru că este departe de familia sa şi în incapacitatea de a lucra.
“I can remain silent no longer because I have been placed under house arrest in Gstaad,” writes Polanski, “and because I am far from my family and unable to work.”

Purtătoarea de cuvânt a procurorului general din Los Angeles, a declarat pentru New York Times că ei nu vor face niciun fel de declaraţie înainte de a cunoaşte decizia statului elveţian cu privire la statutul de fugar al lui Polanski.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare