Homepage  / Cinema

Rolul Angelinei Jolie din „Maria”, un eventual competitor pentru premiul Oscar. Ce spun criticii de film despre interpretarea actriței

Rolul Angelinei Jolie din „Maria”, un eventual competitor pentru premiul Oscar. Ce spun criticii de film despre interpretarea actriței
8

de Andreea Hentea,

După debutul triumfal din 29 august, la Festivalul internațional de film de la Veneția, al filmului „Maria”, cu Angelina Jolie în rolul legendarei Maria Callas, s-a estimat deja că interpretarea o va poziționa pe actriță în competiția pentru premiul Oscar de anul viitor.

Rolul Angelinei Jolie din „Maria”, un eventual competitor pentru premiul Oscar

Filmul „Maria”, regizat de renumitul cineast Pablo Larraín („Jackie”, „Spencer”), care prezintă ultimele zile, la Paris, ale faimoasei cântărețe supranumite „Divina” și „Regina operei”, a fost prezentat pe 29 august, în premieră mondială, la Festivalul internațional de film de la Veneția. Aplauzele în picioare, timp de opt minute, care i-au adus Angelinei Jolie lacrimi în ochi, au demonstrat că interpretarea actriței este valoroasă și foarte emoționantă și că regizorul chilian a avut fler în distribuirea sa.

Anfgelina Jolie, ovaționată în picioare la Festivalul de Film de la Veneția 2024 Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Pornind de la această primire călduroasă, Angelina Jolie și-a susținut pretenția de a fi luată în considerare la viitoarele premii Oscar, la categoria cea mai bună actriță, scrie deadline.com.

Filmul biografic regizat de Pablo Larraín urmărește povestea vieții Mariei Callas, considerată de mulți cea mai mare cântăreață de operă din lume, în ultimele sale zile de viață, în Parisul anilor ’70 (cântăreața a încetat din viață pe 16 septembrie 1977, la 53 de ani – n.r.).

Un rol devorator

În cadrul conferinței de presă susținute la Veneția, Angelina Jolie a povestit că a petrecut șapte luni pregătindu-se pentru rol: „Toată lumea de aici știe că eram teribil de emoționată”, a explicat ea despre modul în care a învățat să cânte muzică de operă. „Am petrecut aproape șapte luni antrenându-mă, pentru că atunci când lucrezi cu Pablo nu poți face nimic pe jumătate. El îți impune, în cel mai minunat mod, să-ți duci munca până la capăt, să înveți și să te antrenezi cu adevărat”.

Printre considerațiile criticilor s-au aflat și unele entuziasmate mai curând de jocul Angelinei Jolie decât de filmul în sine, ceea ce s-ar putea dovedi provocator pentru perspectivele actriței la premiile Academiei, scrie tot deadline.com, care adaugă însă că Netflix a achiziționat deja filmul și că interpretarea Angelinei Jolie i-ar putea aduce un succes consistent.

În cronica sa, Stephanie Bunbury de la Deadline a scris: „Între adevărata divă și Angelina Jolie există o potrivire aproape magică: dureros de slabă, dar încă frumoasă, cu mândrie aristocratică, imprevizibil de bună sau de egoistă, îndreptându-se ușor, dar periculos, spre pierderea rațiunii. Implicarea actriței în această creație este evidentă în fiecare moment”. Recenzia a mai apreciat că povestea s-a încheiat într-o notă destul de diferită de celelalte filme ale regizorului, scriind: „«Maria» spune o poveste fascinantă, dar îi lipsește acea situare la limită proprie filmelor anterioare ale lui Larraín”.

La rândul său, Financial Times a lăudat implicarea totală a Angelinei Jolie în acest rol, descriind-o drept o „Callas plină de farmec”, dar a pus la îndoială emoția transmisă, în ansamblu, de film, scriind:

„Angelina Jolie surprinde farmecul, spiritul și patosul celei care a fost «La Callas», dar rămâne distantă din punct de vedere emoțional. Totuși, există o fascinație în a privi cea mai celebră voce din muzica de operă sincronizată cu cele mai faimoase buze de la Hollywood, deși producătorii spun că și vocea autentică a Angelinei Jolie este acolo, undeva”.

Cursă strânsă pentru viitoarele Oscaruri

„Maria” este cel de-al treilea film biografic dedicat de Pablo Larraín unei figuri feminine care debutează la Veneția, după „Jackie” (din 2016, cu Natalie Portman în rolul lui Jackie Kennedy) și „Spencer” (din 2021, cu Kristen Stewart în rolul prințesei Diana). Ambele filme le-au adus nominalizări la Oscar protagonistelor lor. O nominalizare pentru rolul Mariei Callas ar însemna prima recunoaștere de acest fel acordată de Academia de film Angelinei Jolie în peste 15 ani. Actrița a mai fost nominalizată la Oscar de două ori de-a lungul carierei, câștigând în anul 2000 premiul pentru rolul secundar din „Tinerețe furată” / „Girl, Interrupted” (1999) și fiind nominalizată în 2009 pentru „Provocarea” / „Changeling” (2008).

Cursa Oscarurilor de anul viitor se anunță, deja, foarte strânsă. Printre rolurile despre care se anticipează că cele mai puternice nume care se vor afla în competiție se află Saoirse Ronan pentru rolurile din „The Outrun” și „Blitz”, Julianne Moore pentru „The Room Next Door”, Marianne Jean-Baptiste pentru „Hard Truths” și Robin Wright pentru „Here”.

Foarte lăudate până în prezent au fost și interpretările Karlei Sofía Gascón în „Emilia Pérez”, ale lui Mikey Madison în „Anora” și a lui Demi Moore în provocatorul „The Substance” și, de asemenea, ar putea fi luate în considerare și Lady Gaga pentru „Joker: Folie à Deux”, Fernanda Torres pentru „Aindo Estou Aqui” și Pamela Anderson pentru „The Last Showgirl”.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton