; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Rod taylor_thebirds

Rod Taylor, actorul din „Păsările” și „Mașina timpului”, a murit

09 January 2015

Actorul australian a încetat din viață, în urma unui atac de cord, cu câteva zile înainte să împlinească 85 de ani.

Fiica actorului, Felicia Taylor, este cea care a anunțat vestea la Los Angeles Time. Rod Taylor a fost o adevărată vedetă a anilor ’60 și actorul cel mai bine plătit în epocă pentru serialul „Hong Kong', în care interpreta un ziarist trimis în calitate de corespondent în celebrul oraș. În aceeași vreme, a interpretat personajul principal din adaptarea „Mașinii timpului', celebrul roman al lui H.G. Wells. Apoi, l-a dublat pe Pongo, eroul din „101 dalmațieni' al lui Disney.

rod-taylor_thebirds

În 1963, îl regăsim în „Păsările' al lui Alfred Hitchcock, unde îi dă replica actriței Tippi Hedren. Aceasta din urmă îi aduce un omagiu în paginile revistei People: „Rod era un prieten extraordinar și o adevărată forță a naturii. Noi am rămas foarte, foarte buni prieteni. E una dintre persoanele cele mai amuzante pe care le-am întânit, inteligent, cu stil, totul era bun la acest om'.

Doi ani mai târziu, el interpretează eroul din „Young Cassidy', apoi prin anii ’70, joacă în „Zabriskie Point', a lui Antonioni. Continuă să aibă roluri, de obicei secundare, până în 2009. Ultima sa partitură pentru marele ecran a fost rolul lui Winston Churchill în „Ticăloși fără glorie', a lui Quentin Tarantino.

Tot fiica sa din cea de-a doua căsnicie, Felicia Taylor, a confirmat că actorul îi supraviețuise celei de-a treia soții, Carol Kikumura, cu care era căsătorit din 1980.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare