; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Rochiile din „Pe aripile vântului”, preţuite de fani

02 September 2010

Centrul Harry Ransom din cadrul Universităţii Texasului din Austin a lansat, în luna august, un apel la fanii peliculei „Pe aripile vântului' (1939): se dorea strângerea a 30.000 de dolari pentru restaurarea a cinci rochii purtate la filmări de actriţa Vivien Leigh, iar acum – scrie Reuters – banii au fost adunaţi.

Centrul restaurează şi păstrează diferite obiecte cu valoare culturală, iar aceste cinci costume făceau parte din colecţia producătorului peliculei oscarizate de opt ori, David O. Selznick.

Reprezentanţii muzeului au explicat că peste 600 de persoane din 44 de state americane şi alte 13 ţări ale lumii au contribuit cu bani la restaurare, chiar în vremuri de criză:

„Aceste donaţii generoase confirmă că legiunilor de fani ai filmului chiar le pasă', a spus Steve Wilson, curator al centrului Ransom.

Cu banii strânşi, vestimentaţiile degradate vor fi reparate şi protejate pe viitor cu ajutorul unor casete standard, în care vor fi expuse pe manechine.

Rochiile vor fi expuse public abia în 2014, în cadrul unei expoziţii care celebrează a 75-a aniversare a peliculei „Pe aripile vântului'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare