; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Robert Pattinson – un vampir face carieră

17 May 2010

„Eclipsa' se va lansa pe 02 iulie, Robert Pattinson marcând astfel al 14-lea film din carieră. Înainte de a se face remarcat în lumea cinematografiei, britanicul de 24 de ani (împliniţi pe 13 mai) şi-a mai încercat norocul în muzică (pe care n-a abandonat-o niciodată) şi modeling.


Relaţia dintre Robert Pattinson şi Kristen Stewart este considerată de mulţi doar un truc publicitar.

În cel de-al 3–lea titlu al seriei „Amurg', Edward Cullen, vampirul interpretat de Robert Pattinson, are probleme în dragoste. Bella (personajul jucat de Kristen Stewart, colega cu care are o relaţie în viaţa reală) nu ştie ce să aleagă dintre iubirea pentru vampirul care i-a schimbat viaţa şi prietenia cu vârcolacul Jacob Black (Taylor Lautner).

Robert Pattinson spunea că nu este mulţumit de felul în care arată în „Eclipsa' şi s-a plâns că producătorii au cerut ca el să fie pensat. „Am ajuns să mă gândesc că arăt ca un travestit', se plângea el în paginile publicaţiei The Mirror.

Pentru a promova „Eclipsa', Robert Pattinson a onorat invitaţia la emisiunea găzduită de Oprah Winfrey chiar de ziua lui – 13 mai. Se pare că el şi Kristen Stewart i-ar fi spus prezentatoarei tv în culise că relaţia lor este reală, nu doar un truc publicitar, cum se speculează.

Apropiaţii cuplului au spus că Pattinson ar fi cerut-o în căsătorie pe partenera sa din „Amurg', iar aceasta este destul de geloasă când îl vede jucând alături de alte actriţe.

Urmăriţi trailerul „Saga Amurg: Eclipsa':

THE TWILIGHT SAGA ECLIPSE – TRAILER

14 filme în 6 ani

Odată cu lansarea „Eclipsei', Robert Pattinson va bifa cel de-al 14-lea film din carieră. Deşi a mai apărut într-un lung-metraj produs pentru televizune – în 2004, juca în „Inelul Nibelungilor' – şi în pelicula „Bâlciul deşertăciunilor' (scenele cu Pattinson au fost scoase la montaj şi apar doar în versiunea pentru DVD) – primul rol într-o producţie de proporţii a fost cel din „Harry Potter şi Pocalul de Foc' (2005), unde l-a interpretat pe Cedric Diggory.

Au urmat „The Haunted Airman' (2006) şi „Manualul unei mame rele' (2007). Revenea la personajul Cedric Diggory în 2007, pentru pelicula „Harry Potter şi Ordinul Phoenix'. Însă statutul de star l-a dobândit cu rolul vampirului Edward Cullen din „Amurg' (2008). Iniţial, actorul britanic nici nu vroia să se ducă la audiţii, deoarece nu credea că se poate ridica la aşteptările producătorilor.

După succesul peliculei cu vampiri, ofertele au început să curgă, iar Pattinson a mai jucat în „The Summer House' (2008) „Cum să fii' (2008) şi „Unbound Captives' (2010). Printre cele mai importante roluri se numără cele din filmele „Aminteşte-ţi de mine' (2010) – britanicul interpretează un tânăr care găseşte fericirea în braţele lui Ally (Emilie de Ravin) – şi „Little Ashes' (2009), unde îl readuce la viaţă pe marile ecrane pe pictorului catalan Salvador Dali.

Ultima dată când fanii l-au văzut interpretându-l pe Edward Cullen a fost la finele anului trecut, odată cu lansarea celui de-al doilea film al seriei cu vampiri, „Saga Amurg: Lună Nouă'.

În decursul anului viitor, vom avea ocazia să-l vedem pe Pattinson în „Water for Elephants' (ecranizarea romanului „Apă pentru elefanţi', scris de Sara Gruen), „Bel Ami', dar şi în „The Twilight Saga: Breaking Dawn', a patra parte a seriei „Amurg'. Iar aventura nu se termină aici pentru Pattinson, deşi aceasta ar fi ecranizarea cărţii care închide seria autoarei Stephenie Meyer. Producătorii Wyck Godfrey şi Greg Mooradian plănuiesc prelungirea acţiunii prin diferite fire narative secundare, însă n-au spus ce personaje vor rămâne şi care vor pleca.

Mai există varianta ca Stephenie Meyer să scrie a cincea carte din seria „Amurg', iar autoarea a anunţat deja că are în pregatire „Midnight Sun, care ar avea aceeaşi poveste, dar spusă din perspectiva vampirului Edward Cullen.

Urmăriţi trailerul peliculei „Little Ashes':

Little Ashes Trailer.flv

Între muzică, modeling şi actorie

În interviul acordat prezentatoarei Oprah Winfrey, Robert Pattinson a spus că visul lui din adolescenţă (căruia, din fericire, nu i-a dat curs) era să devină un mare rapper.

Lumea filmului nu a fost prima iubire a starului britanic. El cântă la chitară şi pian şi îşi compune singur melodiile. Vocea sa se regăseşte pe două dintre piesele care alcătuiesc coloana sonoră de la „Amurg': „Never Think', cântecul l-a compus în colaborare cu Sam Bradley şi „Let me Sign' – compus de Marcus Foster şi Bobby Long. În plus, coloana sonoră de la „Cum să fii' are nu mai puţin de trei cântece cântate de Pattinson.

Robert Pattinson nu a înregistrat încă un album şi spune că a cântat până acum doar în puburi. „Muzica este planul meu de rezervă în cazul în care cariera mea de actor eşuează', spunea el în toamna lui 2008.

Clare Pattinson, mama actorului, a lucrat în lumea modei, iar Robert şi-a început cariera de model când avea 12 ani, doar ca să renunţe 4 ani mai târziu. El explica, în decembrie 2008: „Când m-am apucat de modeling eram înalt şi arătam ca o fată, aşa că am primit foarte multe oferte, pentru că, în acea perioadă, aspectul de androgin era la modă. Apoi, cred că am început să mă maturizez şi să devin mai masculin, fapt pentru care nu am mai fost căutat'.

,

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare