Homepage  / Cinema

Robert Downey Jr. se întoarce în universul Marvel. Ce ne mai pregătesc celebrele studiouri

Robert Downey Jr. se întoarce în universul Marvel. Ce ne mai pregătesc celebrele studiouri

de Andreea Hentea,

Robert Downey Jr. se întoarce în universul Marvel după cinci ani, dar nu în rolul lui Iron Man, care a lansat celebra franciză, ci în rolul maleficului Doctor Doom. Ce știm în prezent despre personajul său, în câte filme îl vom vedea și ce planuri ambițioase mai au studiourile.

Robert Downey Jr. se întoarce în lumea supereroilor Marvel, după cinci ani de când a jucat pentru ultima oară rolul lui Iron Man, personaj cheie pentru succesul francizei. De această dată, extraordinarul actor va juca rolul doctorului Victor Von Doom, o figură malefică majoră a benzilor desenate care au inspirat populara serie de filme „Iron Man – Omul de oțel”, scrie yahoo.com.

Nu unul, ci două filme

Pe Robert Downey Jr. îl vom vedea în „Avengers: Doomsday”, care urmează să fie lansat în mai 2026, apoi într-un al doilea film, intitulat „Avengers: Secret Wars”, care va apărea în 2027. Cele două filme vor fi regizate de frații Anthony și Joe Russo („Răzbunătorii: Războiul infinitului”, „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului”).

Revenirea lui Robert Downey Jr. în franciza Marvel a fost dezvăluită în cadrul recentului eveniment Comic Con din San Diego, unde îndrăgitul actor a apărut pe scenă ascuns în spatele măștii emblematice și a mantiei verzi a doctorului Victor von Doom, înainte de a-și dezvălui identitatea fanilor. El a explicat, adresându-se reporterilor: „Îmi place să interpretez personaje complicate”.

Actorul în vârstă de 59 de ani a jucat un rol esențial în lansarea universului cinematografic Marvel, având mare succes încă de la primul său film, „Iron Man – Omul de oțel” (2008) și până la ultimul titlu al francizei, „Avengers: Endgame” (2019). La începutul acestui an, ultra-talentatul actor american a câștigat un Oscar pentru complicatul său rol, al politicianului Lewis Strauss, din multipremiatul „Oppenheimer”, regizat de Christopher Nolan.

Planuri mari și vedete la Marvel

Studiourile Marvel urmează, de asemenea, să lanseze alte trei filme în 2025, înainte ca noile producții marca „Răzbunătorii” / „Avengers” să revină pe marile ecrane.

Primul dintre acestea este „Captain America: Brave New World”, în care Harrison Ford îl va înlocui pe regretatul William Hurt în rolul generalului Thaddeus „Thunderbolt” Ross. Al doilea este „Thunderbolts”, în care Florence Pugh va avea rolul principal, iar al treilea este „The Fantastic 4: First Steps”, care îi va prilejui lui Pedro Pascal („Gladiator 2”) debutul în universul Marvel.

Filmele din franciza Marvel le-au adus studiourilor distribuitoare, Disney, încasări de 30 de miliarde de dolari (23,3 miliarde de lire sterline), fiind prima franciză atât de rentabilă, dar profiturile au scăzut în ultimii ani. Cu toate acestea, recenta lansare a filmului „Deadpool & Wolverine”, cu Ryan Reynolds și Hugh Jackman în rolurile principale, pe 26 iulie (inclusiv în cinematografele din România), pare să indice șansa unei potențiale renașteri financiare pentru studiouri. Filmul a câștigat, deja, 96 de milioane de dolari în ziua lansării.

Schimbare de planuri

Studiourile Marvel urmau să realizeze filmul „Avengers: Kang Dynasty”, dar proiectul a sărit în aer când actorul care l-a interpretat pe maleficul Kang Cuceritorul în „Ant Man and the Wasp: Quantumania” (2023), Jonathan Majors, a fost concediat de Marvel după ce a fost judecat și condamnat pentru agresarea și hărțuirea iubitei lui.

Frații Russo au declarat la ComicCon că au nevoie de actorul potrivit pentru a merge mai departe cu un alt set de „Răzbunători”, a scris și deadline.com.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton