Homepage  / Știri

Richard Roundtree a murit. Actorul din Shaft avea 81 de ani

Richard Roundtree a murit. Actorul din Shaft avea 81 de ani
9

de Roxana Mirea,

Richard Roundtree a murit la vârsta de 81 de ani. Actorul, cunoscut mai ales pentru rolul principal din „Shaft”, s-a stins din viață după o scurtă luptă cu cancerul pancreatic. Samuel L. Jackson a transmis un mesaj emoționant după ce a aflat de moartea colegului său.  

Richard Roundtree a murit 

Richard Roundtree a murit. Actorul, cunoscut mai ales pentru rolul principal din „Shaft”, a murit marți, 24 octombrie 2023, după o scurtă luptă cu cancerul pancreatic. Familia i-a fost alături în ultimele sale clipe, au confirmat agenția și managerul său pentru ETRoundtree avea 81 de ani. 

Artists & Representatives Agency deplânge pierderea prietenului și clientului nostru Richard Roundtree”, a declarat agenția într-un comunicat. „Cariera sa deschizătoare de drumuri a schimbat fața divertismentului din întreaga lume, iar moștenirea sa va fi resimțită pentru generațiile următoare. Inimile noastre sunt alături de familia sa și de cei dragi în aceste momente dificile.” 

Roundtree, considerat primul erou de acțiune de culoare, a fost cel mai bine cunoscut pentru rolul detectivului John Shaft din „Shaft”, un thriller de acțiune lansat în 1971. El a reluat rolul în continuările ulterioare ale francizei și în serialul TV. Roundtree l-a jucat pe John Shaft și în rebooturile din 2000 și 2019, ambele cu Samuel L. Jackson în rolul principal. 

Richard Roundtree a murit. Actorul din Shaft avea 81 de aniIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

Printre celelalte filme ale lui Roundtree se numără „Inchon”, „Se7en”, „George of the Jungle” și „Moving On”. În ceea ce privește serialele TV, Roundtree a apărut în „Roots”, „Alias”, „Desperate Housewives” și „Family Reunion”.  

Colega de scenă a lui Roundtree în „Being Mary Jane”, Gabrielle Union, a reacționat după ce a aflat de moartea acestuia. „Să lucrez cu Richard Roundtree a fost un vis. Să stau cu el și cu familia noastră din Being Mary Jane a fost întotdeauna un timp bun, cu cele mai bune povești și râsete. A fost ÎNTOTDEAUNA cel mai tare om din cameră, cu cele mai bune vibrații și aș fi alergat literalmente să vin să-l văd. A fost pur și simplu cel mai bun și noi toți l-am iubit”, a scris aceasta pe rețelele sociale.  

Samuel L. Jackson, după ce a aflat că Richard Roundtree a murit 

Samuel L. Jackson l-a omagiat marți seară pe regretatul său prieten, Richard Roundtree, după ce s-a aflat că acesta a murit la vârsta de 81 de ani. Pe Instagram, celebrul actor a scris un mesaj pentru colegul său din „Shaft”, vorbind despre abilitățile actoricești ale lui Roundtree, despre angajamentul său față de meserie și despre „gaura adâncă” pe care a creat-o moartea sa.  

„SHAFT, așa cum îl cunoaștem, este și va fi întotdeauna creația lui!!! Moartea lui lasă un gol adânc nu numai în inima mea, dar sunt sigur că și în a multora dintre voi. Te iubesc, frate, te văd mergând pe mijlocul străzii principale din Rai și Issac dirijând cântecul tău”, a scris Samuel L. Jackson, pe Instagram.  

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton