; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Revolta Green Day

20 July 2009

La 5 ani de la “American Idiot”, Green Day au scos al optulea si cel mai ambitios album al trupei, “21st Century Breakdown” – o radiografie epica a societatii din SUA.

Punk-rockerii de la Green Day recidiveaza cu a doua lor opera rock, dupa “American Idiot” (2004), continuand seria de povesti despre manipulare si alienare in societatea moderna. Ambitiosul proiect “21st Century Breakdown” a cuprins, initial, 45 de piese (toate scrise de vocalul si chitaristul Billie Joe Armstrong), iar inregistrarile au durat mai bine de trei ani. Fructul acestor eforturi a iesit pe piata la jumatatea lunii mai, iar Green Day a fost rasplatita cu cea mai buna clasare din istoria trupei, adica prima pozitie in topurile Billboard 200 din S.U.A. si Top 100 din Europa.

Armstrong descrie generoasa portie de muzica de pe “21st Century Breakdown” (18 piese) ca pe un “instantaneu al erei in care traim, in timp ce incercam sa intelegem manipularea care ne inconjoara, fie ca e vorba de guvern, religie, mass-media sau orice forma de autoritate”. Firul povestii ii urmareste pe Christian si Gloria, un tanar cuplu din orasul american Detroit, afectat puternic de criza economica.

de Alex Bala

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare