; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Revine Războiul clonelor

01 April 2010

Luptele cu celebra sabie laser sunt la fel de spectaculoase în animaţia "Războiul clonelor"

„Totul este mai mare, mai aspectuos, mai rapid şi mai bun. Este impresionant şi cred, personal, că până şi cei mai mari fani ai serialului vor fi şocaţi de aceste îmbunătăţiri'.

Cu aceste cuvinte a ales Dave Filoni, regizorul „Star Wars: Războiul clonelor', să aprindă imaginaţia fanilor, anunţând coordonatele-cheie ale celui de-al doilea sezon, care va începe pe 8 aprilie, la Cartoon Network, cu câte un episod programat în fiecare joi, de la 20.00.

Primul sezon al seriei animate de ultimă oră a prezentat unei noi generaţii de fani celebrele poveşti şi personaje din saga „Războiul stelelor', de la complicatele dispute din sânul lacomei Federaţii, până la nobilii Cavaleri Jedi.

Primul sezon a înregistrat un succes răsunător în rândul copiilor cu vârste între 6 şi 11 ani, iar al doilea propune o nouă încleştare pentru soarta galaxiei. Cronologic, evenimentele sunt plasate între episoadele II şi III din seria cinematografică, în care Cavalerii Jedi sunt la limita epuizării din cauza asaltului continuu al clonelor.

„Ordinul Cavalerilor Jedi are, prin tradiţia sa, un rol de menţinere a păcii, nu unul de armată', explică regizorul Dave Filoni, într-un comunicat oficial. „Ei nu sunt obişnuiţi să îşi folosească talentele la o asemenea capacitate, iar asta îi oboseşte.

În afară de eforturile războiului, vom fi şi martorii dezvăluirii unor secrete – secrete ce le vor pune la încercare credinţele fundamentale. Partea Întunecată îşi arată mâna, iar Republica slăbeşte tot mai mult'.

Feţe noi, feţe vechi

El mai vorbeşte despre o nouă intrigă adăugată la poveste, anume cea a vânătorilor de recompense – poate vi-i amintiţi pe Jango Fett şi Boba Fett – care sunt angajaţi de Separatişti ca să încline balanţa puterii.

Potrivit lui Filoni, printre noile personaje se numără şi Cad Bane un mercenar fără inimă cu un „talent' special pentru răutăţi. Confruntat cu puterea Ordinului Cavalerilor Jedi, Bane va duce lupta pe terenul lor, având ca aliată o echipă de mercenari galactici.

„Încercăm să agităm puţin lucrurile pentru Cavalerii Jedi', explică Filoni. „Vânătorii de recompense sunt emblematici pentru filmele din seria Războiul Stelelor, iar acum este momentul cel mai bun să îi introducem în serialul nostru.

La origini, George (Lucas, părintele francizei „Războiul stelelor', n.r.) nu a vrut deloc să-i includă, dar, pe măsură ce serialul s-a dezvoltat, am decis cu toţii că o intrare a lor în scenă se potriveşte foarte bine, fiind o dezvoltare naturală a scenariului'.

Bătrânul şi înţeleptul Yoda apare şi în seria animată, tot ca lider al Ordinului Jedi

Fanii peliculelor din serie vor recunoaşte unele figuri din „Războiul clonelor', în rândul găştii lui Bane, ca sângerosul Bossk (care a apărut în „Imperiul contraatacă') şi Aurra Sing ( „Ameninţarea Fantomei' şi ultimul episod din primul sezon al seriei animate). Nu va lipsi nici celebrul Yoda, unul dintre cele mai îndrăgite personaje din întreaga sagă.

Tehnologie de ultimă oră

Artiştii de la studiourile care produc animaţia, Lucasfilm Animation, promit o îmbunătăţire a tehnicilor şi aşa revoluţionare folosite pentru aducerea la viaţă a personajelor.

„Sezonul al doilea nici nu se compară cu ce am reuşit să facem în primul sezon', dezvăluie Filoni. „Veţi remarca o cu totul altă siguranţă a producţiei. Am învăţat atât de multe, iar acum putem să realizăm şi mai multe decât prima dată'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare