Homepage  / Netflix

Review. Tyler Rake își pune din nou pielea la bătaie în „Extraction 2”

Review. Tyler Rake își pune din nou pielea la bătaie în „Extraction 2”

de Mioara Tronaru,

La trei ani de la prima „Operațiune de recuperare”, în original „Extraction” (2020), Chris Hemsworth și-a reluat rolul invincibilului Tyler Rake și a pregătit o nouă misiune plină de acțiune, explozii, urmăriri și câteva firicele dramatice. „Extraction 2” va fi disponibil pe Netflix de vineri, 16 iunie.

Din Bangladesh în Georgia

Din sinopsisul oficial al filmului, aflăm cadrele mari ale acțiunii: „După ce a scăpat ca prin urechile acului din evenimentele din primul film, Tyler Rake (Chris Hemsworth) se întoarce în rolul mercenarului australian care operează pe piața neagră. Îl așteaptă o nouă misiune periculoasă: să salveze familia supusă abuzurilor unui gangster nemilos din Georgia din închisoarea în care este ținută”.

De fapt, după cum începe filmul, ai putea crede că te-ai rătăcit cumva, prin cine știe ce minune a internetului, într-un episod din „Unde se află oamenii sălbatici…”. Decorul hibernal e mirific, pescuitul la copcă pare liniștitor, câinele și găinile sunt pitorești.

Sunt un pic traumatizante secvențele din Georgia, unde amestecul de arme moderne și mentalități de Ev Mediu nu par să fie cea mai bună rețetă pentru pacea mondială. Și de fapt, de aici o să și pornească acțiunea. Termenul, din sinopsisul oficial al Netflix-ului, cum că ar fi vorba despre un „gangster nemilos”, este doar o metaforă de școală de duminică. Dar nu trebuie să uităm că suntem într-o ecranizare după un roman grafic, „Ciudad”, a lui Ande Parks, iar autorii acestui gen literar nu se încurcă cu prea multe edulcorări. Deci o să avem o adevărată abundență de scene dure, o să curgă sângele, pumnii, cuțitele, glonțele, exploziile…

O altă „licență poetică”, pe care o datorează filmul romanului după care e adaptat, e absența cvasipermanentă a oricărei urme de poliție, autoritate, oameni ai legii… Nimic, nici măcar când bătaia se mută pe continentul european, nu pare să fie deranjați teroriștii de absolut nimeni.

Dar, în același timp, e lăudabil, sau extrem de lăudabil, faptul că personajele feminine au scăpat cu totul de supersexualizarea din benzile desenate. În fine, par și femeile oameni, cum ar veni. Și sunt excelente interpretările celor două actrițe în jurul cărora se concentrează acțiunea: iraniana Golshifteh Farahani și georgiana Tinatin Dalakishvili.

Spoiler-ul nu ne aparține…

De obicei Tom Holland era recunoscut de a fi gură-spartă la Hollywood. Se pare însă că are un rival.

Cu doar câteva zile înainte de premiera filmului, și după ce toată lumea implicată se chinuise să țină secret totul, Chris Hemsworth s-a apucat să posteze un filmuleț pe Instagram, fericit că Idris Elba, partenerul lui din saga „Thor”, apare și în „Extraction 2”!

Și noi suntem fericiți, iar apariția lui Idris Elba e delicioasă.

De mâine, puteți vedea totul, la Netflix.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton