Homepage  / Cinema

Review. „Barbie”, înainte și după izgonirea din Barbie Land

Review. „Barbie”, înainte și după izgonirea din Barbie Land
7

de Andreea Hentea,

Noua și așteptata poveste regizată de Greta Gerwig, ai cărei eroi sunt Barbie (Margot Robbie) și Ken (Ryan Gosling), este o privire ironică și acidă asupra vieții de plastic a celor doi, dar și asupra lumii reale în care aceștia sunt catapultați. Filmul intră în cinematografe pe 21 iulie.

Nu vă gândiți la producțiile pentru copii care o au ca eroină pe păpușa cu dimensiuni perfecte! Abordarea poveștii de către regizoarea Greta Gerwig (care a scris și scenariul, împreună cu soțul ei, cineastul Noah Baumbach) în acest lungmetraj este unică și originală. Filmul include și o secvență în care Helen Mirren, pe post de naratoare, ne povestește (trimițând la celebra secvență de deschidere a clasicului lui Stanley Kubrick „Odiseea spațială 2001”) cum a apărut Barbie în lume, aruncând în aer tradiția jocului cu păpușile. E doar un mic exemplu de viziune a celor doi cineaști asupra lumii roz bombon în care Barbie li se înfățișează tuturor ca vedetă absolută, pentru ca apoi, în clipa în care păpușa începe să-și pună întrebări, să fie azvârlită din Barbie Land în lumea reală și obligată să se descurce.

Barbie Film Photocall – MexicoIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Un proiect migălit

Filmul „Barbie” a avut nevoie de opt ani pentru a fi gata de lansare și a suferit multe schimbări între timp, Amy Schumer și Anne Hathaway fiind, și ele, luate în considerare pentru distribuție. Margot Robbie (nominalizată la Oscar, pentru „Eu, Tonya” și „Bombshell: Scandalul”) a declarat că „speră ca filmul realizat de Warner Bros. să spulbere așteptările”. Actrița a mai spus: „Știu că oamenii se gândesc deja: „Ah, Margot Robbie o joacă pe Barbie, e clar la ce ne putem aștepta”, însă scopul nostru a fost să spunem: „Orice ce ți-ai imagina că vei vedea, noi îți vom oferi ceva total diferit, ba chiar ceea ce nu știai că îți dorești””.

„Barbie” culege laude

Filmul a fost proiectat recent în premieră mondială, iar rețelele de socializare au explodat, pur și simplu, după vizionare. Screen Rant a numit filmul „amuzant, extravagant și foarte inteligent”, adăugând că „Greta Gerwig ajunge chiar mult mai sus decât a țintit”, a lăudat interpretarea remarcabilă a lui Margot Robbie și a spus despre Ryan Gosling și Simu Liu că sunt „amuzament pur”. ComicBook.com a spus că „Barbie e filmul anului”, scriind: „Greta Gerwig mi-a depășit așteptările, iar Ryan Gosling merită o nominalizare la Oscar”, iar Collider a lăudat măiestria filmului, costumele și decorurile impecabile, precum și interpretarea lui Margot Robbie, dar a spus că sunt „câteva personaje care ar fi avut nevoie de mai mult timp pe ecran pentru a-și explora cu adevărat potențialul”.

O: Barbie, SUA/Emiratele Arabe, 2023 R: Greta Gerwig D: Margot Robbie, Ryan Gosling, Helen Mirren (voce), Simu Liu, Emma Mackey, America Ferrera, Kate McKinnon, Issa Rae, Michael Cera, Rhea Perlman, Will Ferrell, Nicola Coughlan.

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton