Homepage  / Cinema

Retribution, a apărut trailerul filmului cu Liam Neeson. Când este premiera în cinematografe

Retribution, a apărut trailerul filmului cu Liam Neeson. Când este premiera în cinematografe
5

de Andreea Hentea,

Liam Neeson nu renunță încă la filmele de acțiune. În cea mai nouă producție a sa, thrillerul „Retribution” (2023), el joacă rolul unui director de bancă obligat, în timp ce își duce copiii la școală, să conducă fără oprire, altfel mașina îi va exploda.

A apărut trailerul filmului Retribution, cu Liam Neeson

Filmul „Retribution” va rula pe ecranele noastre din 25 august.

Filmul „Retribution”, regizat de Nimród Antal („Predators”, „Banditul Whisky”), este un remake al filmului spaniol „El Desconocido” (2015), care avea în centru o cursă identică, dar analiza și motivațiile din spatele acțiunilor protagoniștilor. Prin premisa sa și prin modul în care se desfășoară, „Retribution” amintește însă și de mai vechile producții de succes „Speed: Cursa infernală” (1994), cu Sandra Bullock și Keanu Reeves, în care o șoferiță de autobuz era amenințată tot cu o explozie dacă oprea vehiculul sau măcar reducea viteza, dar și de „Cabina telefonică” (2002), în care personajul jucat de Colin Farrell era sechestrat într-o cabină telefonică și amenințat că va fi împușcat dacă încheia apelul primit de la un necunoscut.

Recent publicatul trailer al filmului ne înfățișează o cursă contracronometru, în care personajul lui Liam Neeson și cei doi copii ai săi sunt terorizați de un necunoscut care îi amenință în permanență. „Pregătiți-vă pentru că Liam Neeson reintră în acțiune. Tocmai a fost lansat noul trailer al filmului său, Retribution, care se anunță un thriller cu putere octanică”, a scris site-ul collider.com.

În ultimii ani, celebrul actor (care a împlinit 71 de ani pe 7 iunie) s-a specializat în filme de acțiune. Încă din 2008, el și-a arătat disponibilitatea pentru scene dinamice și lupte corp la corp, începând de la filmele din seria „Taken” și până la „Umblând printre morminte”, „Ucide-i cu sânge rece” sau „The Marksman: În bătaia puștii”.

Liam Neeson à la sortie de l’émission „The View” à New YorkIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Personajul lui Neeson are de ales: conduce sau moare

În acest nou „Retribution”, totul începe într-o dimineață aparent obișnuită, în care bancherul Matt Truner (Liam Neeson) își duce copiii cu mașina la școală. Un apel telefonic de la un necunoscut îl informează că are o bombă montată sub scaunul mașinii și că aceasta va fi detonată imediat ce Matt sau copiii ar încerca să iasă din mașină. Bomba va exploda, de asemenea, și dacă Matt va refuza să urmeze instrucțiunile apelantului misterios. Matt va trebui să conducă în continuare, să rămână în legătură cu interlocutorul său amenințător și să se salveze pe sine și pe copii, de-a lungul unui traseu înfiorător, presărat cu numeroase explozii.

Pe parcurs îi descoperim pe soția lui Matt (interpretată de Embeth Davidtz, cu care Liam Neeson a jucat în „Lista lui Schindler”), amenințată la rândul ei de necunoscutul de la telefon, pe cel mai bun prieten al lui Matt (jucat de Matthew Modine), aflat și el în vizorul atacatorului, dar și pe o polițistă (Noma Dumezweni) care încearcă să îi ajute pe Matt și pe copii. Vedem, de asemenea, cum Matt își rememorează viața și acțiunile, ca să poată înțelege de ce a devenit ținta unui asemenea atac.

Deși a declarat într-un interviu că își va încheia aparițiile în filme de acțiune, pentru că, spunea el, „Publicul nu e prost, va spune: „Tipul ăsta are vreo 71-72 de ani”, așa că mă voi opri la un moment dat”, Liam Neeson rămâne, deocamdată, unul dintre cei mai solicitați actori de la Hollywood în materie de producții de acest gen. Filmul „Retribution” va avea premiera internațională pe 23 august, iar în cinematografele din România va rula din 25 august.

Până la momentul premierei, puteți urmări trailerul filmului aici:

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton