; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Retragerea fara torte a “Cneazului” Pavel

26 January 2009

Australian Open 2009. Borna de hotar pentru tenisul romanesc. Miercuri, 21 ianuarie, in prima runda a turneului de la Melbourne, cariera lui Andrei Pavel s-a incheiat.

Pentru “Cneazul” nostru, asa cum a fost numit Pavel – aluzie la balada rock a trupei Phoenix, potrivita cu insemnatatea lui pentru tenisul romanesc dupa revolutie -, sfarsitul sportiv era tot mai aproape. La aproape 35 de ani, e greu ca mecanismul biologic sa nu dea rateuri.

Inevitabilul s-a produs miercuri, 21 ianuarie, in prima runda a turneului de Mare Slem din Australia. Pavel a abandonat in meciul cu Andy Murray. Dupa 45 de minute, dupa 2-6 in primul set si 1-3 in cel de-al doilea, Pavel a inteles. N-avea nici un rost, durerile de spate il invinsesera. Se incheiau 14 ani de cariera profesionista, cei mai multi – petrecuti intre primii 100 de tenismeni ai lumii.
Finalul l-a gasit pe locul 1.141 ATP, departe de elita. Nu mai era decat un jucator formidabil, pe care corpul nu-l mai asculta. Raman trei turnee de simplu si sase la dublu castigate, peste cinci milioane de dolari obtinuti de-a lungul carierei.

Ce urmeaza dupa Pavel
Acestea sunt cifrele seci. In spatele lor se ascunde insa o epoca. Mai bine de un deceniu, Romania a insemnat Pavel in tenis. Victoriile si infrangerile tricolorilor in Cupa Davis erau legate de dispozitia liderului. Revenirea echipei noastre in Grupa Mondiala a fost tot opera “Cneazului”. Iar zbaterile din ultimii ani au reflectat declinul fizic al acestuia.
Cel mai bun tenismen roman de dupa Ilie Nastase n-are urmas in nationala. Ce urmeaza dupa Pavel? Deocamdata, nimic.

de Matei Udrea

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare