Homepage  / Vedete româneşti

Rețeta simplă a lui Florin Dumitrescu pentru salata boeuf. Trucul care asigură un plus de savoare

Rețeta simplă a lui Florin Dumitrescu pentru salata boeuf. Trucul care asigură un plus de savoare
9

de Cristina Țapu,

Salata boeuf este un preparat de sărbătoare apreciat de români, fiind totodată unul dintre cele mai gustoase feluri de mâncare. Se prepară rapid, cu ingrediente simple, dar care dau un rezultat delicios. Chef Florin Dumitrescu vine cu o rețetă perfectă pentru toți cei care vor să o încerce.

Rețeta lui Florin Dumitrescu pentru salata boeuf

Florin Dumitrescu este un chef extrem de iubit în România, cunoscut atât pentru preparatele tradiționale, cât și pentru rețetele influențate de diverse culturi. De-a lungul carierei sale, fostul jurat de la „Chefi la cuțite” a învățat de la cei mai buni și acum își împărtășește secretele culinare, pentru a crea mâncăruri care pur și simplu îți lasă gura apă!

Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu, Gina Pistol si Chef Catalin ScarlatescuIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

Rețeta specială de salată boeuf, pe care Florin Dumitrescu o folosește mereu, a fost dezvăluită. Iată ingredientele secrete care dau gustul autentic:

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 300g pulpă de vită fiartă
  • 300g cartofi fierți
  • 150g morcovi fierți
  • 80g mazăre fiartă
  • 80g gogoșari murați
  • 80g castraveți murați
  • 400ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri muștar
  • 1 lămâie

Mod de preparare: Carnea se pune la fiert într-o oală potrivită și, după ce s-a fiert, se scoate și se lasă la răcit. Legumele se fierb întregi, apoi se scot și se lasă la răcit înainte de a le tăia în cubulețe de aceeași dimensiune.

Pentru maioneză: se prepară o maioneză de casă din 2 ouă, care se pune la frigider până când rețeta este completă. Carnea se taie în cubulețe la fel ca legumele.

Toate ingredientele se amestecă și se așază într-un platou sau într-un bol. Deși rețeta pare simplă, secretul care face ca salata boeuf să aibă gustul perfect este legat de legume. Chef Florin Dumitrescu recomandă gospodinelor să acorde o atenție deosebită acestora!

Secretul lui constă în ordinea în care sunt amestecate ingredientele. Fiecare legumă se combină separat cu maioneza, începând cu murăturile, pentru a obține o savoare acrișoară. De asemenea, Chef Florin Dumitrescu mai oferă un sfat important: toate ingredientele pentru salata de boeuf trebuie să fie reci când sunt amestecate cu maioneza. Dacă nu sunt reci, compoziția se va înmuia și va pierde din gust.

Sursă foto: Instagram – Pro TV

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton