Rețeta lui Cătălin Scărlătescu pentru un drob delicios de Paște
Cătălin Scărlătescu face drob după rețeta bunicii sale în fiecare an, de Paște. E rețeta pe care o prețuiește cel mai mult. Îndrăgitul bucătar a vorbit cu emoție despre bunica sa și a împărtășit fanilor pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru a prepara un drob gustos!
„Bunica Amalia era cea mai blândă persoană pe care am cunoscut-o vreodată și toate mâncărurile ei mi-au rămas în suflet. Nu degeaba se spune că gustul se formează în copilărie și că mâncarea este, în esență, amintire. Nu am să uit niciodată cu câtă poftă mâncam prăjitura ei cu bulion, făcută din ingrediente atât de simple, dar cu un gust absolut fabulos! În fiecare an, de Paște, îmi amintesc ce bine mirosea în bucătăria ei a ciorbă de miel, drob sau cozonac. De la ea am moștenit rețeta de drob de miel pe care o pregătesc în fiecare an”, a dezvăluit chef Cătălin Scărlărescu.

VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 8
De ce ingrediente veți avea nevoie
Pentru această rețetă veți avea nevoie de organele unui miel – ficatul, rinichii, plămânii și inima –, alături de 250 de grame de carne de miel. Acestea sunt completate de 400 de grame de ceapă și usturoi verde, dar și de aceeași cantitate de mărar și pătrunjel proaspăt. Se adaugă ouă bătute, câte opt pentru fiecare kilogram de compoziție, sare, piper și ulei de floarea-soarelui. Toate acestea sunt învelite în prapure, pentru un aspect tradițional și un gust inconfundabil.
Mod de preparare
Veți începe cu tăierea organelor și a cărnii în cuburi mari, care apoi sunt călite într-o tigaie cu ulei, sare și piper. După ce au fost rumenite, se lasă la scurs. Un sfert din compoziție se taie în cuburi mici, iar restul se dă prin mașina de tocat. Ceapa și usturoiul verde se mărunțesc și se prăjesc în aceeași tigaie, până când toată apa din ele se evaporă. Verdețurile sunt și ele tocate fin și adăugate în amestec. Se cântărește întreaga compoziție și se completează cu ouăle bătute, asezonându-se din nou cu sare și piper.
Odată pregătită, compoziția se învelește în prapure și se dă la cuptor, la 140°C, pentru 50 de minute. Drobul se lasă la răcit înainte de a fi servit, iar pentru un plus de savoare, Cătălin Scărlătescu recomandă să fie savurat alături de muștar, potrivit Libertatea.
Sursă foto: Instagram
Citește și: