Homepage  / Vedete româneşti

Rețeta Gabrielei Cristea pentru cea mai bună piftie de porc. Trucul care-i asigură un gust deosebit

Rețeta Gabrielei Cristea pentru cea mai bună piftie de porc. Trucul care-i asigură un gust deosebit
11

de Cristina Țapu,

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Gabriela Cristea este pasionată de gastronomie. Piftia de porc este unul dintre preparatele preferate de români în perioada sărbătorilor, alături de deliciile tradiționale precum sarmalele, cârnații, caltaboșul și friptura. Descoperă rețeta Gabrielei Cristea pentru piftie de porc și secretul vedetei pentru a obține un gust autentic.

Rețeta Gabrielei Cristea pentru cea mai bună piftie de porc

Atunci când nu este pe micul ecran, Gabriela Cristea își petrece timpul în bucătărie. Recent, prezentatoarea emisiunii Mireasa – Capriciile Iubirii a împărtășit secretul ei pentru a prepara piftia de porc și a dezvăluit cum reușește să-i dea un gust deosebit.

gabriela-cristea-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

„Este obligatoriu să spumați foarte bine piftia până când nu mai face deloc spumă. După aproximativ două ore și jumătate, carnea începe să se desprindă de pe os”, a dezvăluit Gabriela Cristea.

După ce ai pus carnea la fiert și au trecut aproximativ 2-3 ore, Gabriela Cristea, prezentatoarea emisiunii Mireasa – Capriciile Iubirii, recomandă să adaugi o ceapă întreagă, o căpățână de usturoi, boabe de piper și câteva foi de dafin, lăsând totul să fiarbă încă 30-45 de minute.

Gabriela Cristea este pasionată de arta culinară

„Piftia a fiert la foc mic pentru vreo 3 ore și ceva. După aceea oprim focul și lăsăm să se răcească. (…) După ce carnea a fiert bine, aceasta se scoate din oală și se desprinde de pe os. În paralel, se curăță trei căței de usturoi, care se pisează cu sare grunjoasă. Am pisat usturoiul și îl strecurăm. Punem usturoiul în zeama care trebuie să fie rece, pentru că, dacă este caldă, gustul nu va fi plăcut. Zeama trebuie să fie un pic mai sărată decât gustul final, deoarece nu am adăugat sare în carne”, a spus Gabriela fanilor dornici să încerce rețeta ei.

Apoi, carnea se pune în boluri, iar zeama se strecoară și se toarnă peste ea. „Întotdeauna fac piftia în recipiente cu capac pentru că le pun la frigider. Poftă bună și sărbători fericite!”, a spus Gabriela în încheiere.

Sursă foto: Instagram

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton