Cozonacul este un preparat indispensabil al mesei de Paște. Avem o rețetă simplă pentru tine, inspirată de chef-ul Florin Dumitrescu. Este ușor de pregătit și rezultatul promite să fie pe placul tuturor. Aflați cum poate fi preparat, pas cu pas!
de Redactia Tvmania,
Cozonacul este un preparat indispensabil al mesei de Paște. Avem o rețetă simplă pentru tine, inspirată de chef-ul Florin Dumitrescu. Este ușor de pregătit și rezultatul promite să fie pe placul tuturor. Aflați cum poate fi preparat, pas cu pas!
Sărbătorile pascale nu sunt complete fără cozonacul tradițional, o adevărată delicatesă. Iată rețeta de cozonac a lui Florin Dumitrescu, cu toate ingredientele necesare. Cu o umplutură bogată în nucă, portocale, scorțișoară și cuișoare, acest preparat tradițional are o aromă deosebită și aduce o încântare sufletească mesenilor în timpul sărbătorilor pascale.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 9Chef Florin Dumitrescu de la emisiunea „Masterchef” împărtășește fanilor o rețetă de cozonac delicioasă și accesibilă, perfectă pentru gospodinele ocupate. Iată lista cu ingredientele necesare și timpul estimat de preparare pentru acest desert!
Rețeta de cozonac oferită de chef Florin Dumitrescu este extrem de simplă. Pentru a începe, trebuie să combinați făina cu untul până când obțineți o consistență nisipoasă.
Într-un alt vas, combinați laptele cu drojdia, un gălbenuș de ou și o lingură de zahăr brun. Amestecați bine până când drojdia se topește complet.
Apoi, omogenizați cele două amestecuri fără a le frământa excesiv. Aluatul rezultat trebuie apoi ținut la frigider pentru aproximativ douăzeci de minute.
Se aduce apa la fierbere, adăugând restul de zahăr brun, iar în același timp nucile trebuie să fie măcinate împreună cu cele două cuișoare. Este esențial ca acestea să nu fie amestecate energic pentru a nu se transforma într-o pastă foarte densă.
Nucile măcinate se amestecă cu siropul rezultat, scorțișoara și coaja de portocală. După aceea, aluatul este întins subțire, se pune umplutura de nucă, se încorporează și se rulează.
Rulada se refrigerază timp de 30 de minute, după care este unsă cu ou și înțepată cu o furculiță în câteva locuri, pentru a se asigura coacerea uniformă în interior odată ce aceasta va fi introdusă în cuptor. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 160 de grade Celsius, iar timpul de coacere este de 40-45 de minute.
Poftă bună!
Sursă foto: Instagram Florin Dumitrescu