; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Sonia simionov

Reportaje speciale la 31 de ani de la evenimentele de la Cernobîl, de miercuri, la Observator (Antena 1)

26 April 2017

Antena 1 a pregătit o serie de reportaje dedicate împlinirii a 31 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobîl. Pentru prima dată, o echipă de televiziune merge în Ucraina însoţită de unul dintre cei mai buni experţi pe care îi are România.

Materialele document semnate de Sonia Simionov şi Loredana Popovici vor fi difuzate în cadrul Observatorului de seară de la Antena 1, miercuri, joi și vineri.

Miercurea aceasta se împlinesc 31 de ani de la cel mai mare accident nuclear din istorie, Cernobîl.

Dezastrul e departe în timp, dar efectele exploziei de la Centrala Nucleară se resimt şi acum. Câţi au murit atunci? Şi câţi au dezvoltat malformaţii, cancer şi alte afecţiuni? Cât de gravă a fost, de fapt, catastrofa de la Cernobîl? Până unde a ajuns să contamineze norul radioactiv? Şi care au fost efectele reale ale exploziei? 

La 31 de ani de la cel mai mare accident nuclear din istorie, reporterii Observator stau faţă în faţă cu efectele reale ale dezastrului de la Cernobîl. 

Sonia Simionov, reporter Observator, născută în anul Cernobîlului, Loredana Popovici, operator Observator, şi profesorul Ion Chiosilă, doctor în ştiinţe, refac la faţa locului ce s-a întâmplat pe 26 aprilie 1986 şi ne arată cât de nociv a fost norul radioactiv pentru România.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare