Homepage  / Seriale / HBO

Renée Zellweger joacă în serialul „Jane Smith”. Ce știm până acum despre noua producție HBO Max

Renée Zellweger joacă în serialul „Jane Smith”. Ce știm până acum despre noua producție HBO Max
11

de Andreea Hentea,

Renée Zellweger joacă rolul principal din serialul „Jane Smith”, ecranizare a cărții „12 Months to Live”, scrisă de James Patterson și Mike Lupica. Producția se află deja în faza de dezvoltare la Max.

Renée Zellweger joacă în serialul „Jane Smith”

Renée Zellweger joacă rolul principal din serialul „Jane Smith”, ecranizare a romanului „12 Months to Live”, al scriitorilor James Patterson și Mike Lupica, scrie variety.com. Proiectul se află deja în etapa de dezvoltare la Max, iar scenarista Miki Johnson („Ray Donovan”, „Ozark”) este showrunner. Renée Zellweger va fi și producător executiv al serialului.

Miki Johnson a colaborat cu David E. Kelley la serialul „Presumed Innocent”, lansat în luna iunie de Apple TV+, remake al celebrului thriller „Presupus nevinovat” (1990), al lui Alan J. Pakula, care i-a avut în rolurile principale pe Harrison Ford, Greta Scacchi și Bonnie Bedelia.

Renee Zellweger, fotografii rare alături de iubitul Ant Anstead. Cine mai apare în imaginile de colecțieIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Renée Zellweger joacă rolul lui Jane Smith, personajul principal al romanului „12 Months to Live”, publicat în septembrie 2023. Al doilea roman din serie, „Hard to Kill”, urmează să apară pe 29 iulie.

Potrivit descrierii sale oficiale, serialul „se concentrează pe o avocată din Hamptons strălucită, dură și cu mult umor negru. Până în prezent, lui Jane i-a păsat doar să câștige procesele în care pleda, însă lumea ei este complet răsturnată când, în ajunul celui mai mare caz din cariera ei, este diagnosticată cu o tumoră pe creier aflată în fază terminală. Pe măsură ce ancheta la care lucrează devine tot mai periculoasă și profund personală, Jane refuză să lase teribilul diagnostic să o împiedice să rezolve acest caz”.

Proiectul „Jane Smith” face parte din contractul încheiat de scriitorul James Patterson cu rețeaua Skydance TV, în baza căruia aceasta dezvoltă mai multe seriale bazate pe cărțile sale. În urma acestui acord, compania Amazon va lansa pe 14 noiembrie, pe platforma Prime Video, serialul „Cross”, cu Aldis Hodge în rolul titular, bazat pe romanele lui Patterson din seria „Alex Cross”. Skydance TV a transpus, deja, mai multe romane de succes în seriale, precum „Reacher”, „Fundația” sau „Jack Ryan”.

Reîntâlnire cu Bridget Jones

Renée Zellweger a câștigat două premii Oscar: în 2004 – pentru rolul secundar din „Cold Mountain” și în 2020 – pentru rolul titular din „Judy” (în care a interpretat-o pe Judy Garland). Ea a fost, de asemenea, nominalizată la Oscar pentru rolurile din „Jurnalul lui Bridget Jones” (2001) și din „Chicago” (2002). A fost recompensată, de asemenea, cu patru Globuri de Aur (pentru „Cold Mountain”, „Chicago”, „Nurse Betty” și „Judy”).

Renée Zellweger a debutat pe Netflix în serialul „What/If” (lansat în 2019), iar în 2022 a jucat în miniseria „The Thing About Pam”, produsă de NBC.

La începutul anului viitor o vom revedea în rolul popularei Bridget Jones, pe care îl va juca pentru a patra oară, în așteptatul „Bridget Jones: Mad About the Boy”, care se va lansa în România pe 14 februarie 2025. Alături de ea îi vom vedea pe Leo Woodall, Emma Thompson, Hugh Grant și Chiwetel Ejiofor.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton