Homepage  / Cinema

„Renaissance”, tot ce trebuie să știți despre noul documentar muzical. De ce filmul lui Beyoncé întrece așteptările

„Renaissance”, tot ce trebuie să știți despre noul documentar muzical. De ce filmul lui Beyoncé întrece așteptările
4

de Andreea Hentea,

Documentarul muzical „Renaissance: A Film by Beyoncé” (2023), scris și regizat de Beyoncé, care este, totodată, vedeta filmului și producător executiv, are încasări substanțiale. Filmul a obținut 21 de milioane de dolari în weekendul de lansare, depășind chiar estimările specialiștilor legate de el.

Încasările obținute de filmul „Renaissance: A Film by Beyoncé” reprezintă unul dintre cele mai bune debuturi pentru un film de concert, alăturându-se producției „The Eras Tour”, al lui Taylor Swift (care a reușit cele mai mari încasări ale genului în weekendul de lansare – 92,9 milioane de dolari) și filmului „Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert” (2008), care a obținut 31,1 milioane de dolari.

În același clasament mai figurează producțiile „Justin Bieber: Never Say Never” (2011), care a obținut 29,5 milioane de dolari și „Michael Jackson: This Is It” (2009), care a avut încasări de 23,2 milioane de dolari raportat la primul weekend de difuzare, scrie variety.com.

BeyoncéIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

Excepție de la regulă

„Renaissance: A Film by Beyoncé” obține aceste încasări record într-un weekend cu încasări modeste în mod obișnuit. Potrivit distribuitorului AMC Theatres, este pentru prima oară în două decenii când un film se lansează cu un profit de peste 20 de milioane de dolari în weekendul de după Ziua Recunoștinței, un moment notoriu pentru încasările scăzute ale filmelor.

„Renaissance…” este primul titlu care a depășit pragul de 20 de milioane de dolari al acestei perioade de la „Ultimul samurai” / „The Last Samurai” (2003) încoace. Cu toate acestea, suma nu se apropie de filmul-concert rival, al lui Taylor Swift, „The Eras Tour”, scrie și screenrant.com.
„Este o lansare autohtonă excelentă pentru un film de concert”, a apreciat și David A. Gross, liderul firmei de consultanță cinematografică Franchise Entertainment Research. „Comparația dintre «Renaissance…» și filmul recent al lui Taylor Swift (lansat pe 11 octombrie în Statele Unite – n.r.) este firească, dar nu trebuie să uităm că este vorba despre artiste și categorii de public foarte diferite”.

Filmul lui Beyoncé reprezintă și un succes notabil pentru cariera cinematografică a artistei, depășind cele mai mari succese ale lui Beyoncé în materie de cinema, precum „Pantera roz” sau hitul „Dreamgirls”, recompensat cu două Oscaruri și trei Globuri de Aur.

Urmăriți trailerul filmului aici:

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton