; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Reinventarea lui Hulk

09 June 2008

Distributie formata din fani ai serialului TV despre “Incredibilul Hulk” plus o aparitie cameo din partea lui Iron Man plus un scenariu rescris de actorul principal egal succes de casa.

Ang Lee facea “Hulk” in 2003 si cam dadea chix in incercarea de a-l aduce pe marele ecran pe eroul desenat Hulk. Filmul cu Eric Bana in rolul principal abia a strans 245 de milioane la box-office si, in Statele Unite, incasarile au fost mai mici decat bugetul de productie, iar viziunea regizorala a fost una de drama psihologica, nu de film de actiune cu super-eroi. “Incredibilul Hulk” reinventeaza personajul: actori noi, regizor nou, alt unghi de abordare. Prin urmare, desi teoretic pelicula este o continuare a celei din 2003, practic avem parte de cu totul altceva.
Doctorul Bruce Banner (Edward Norton) se confrunta cu trei provocari: este urmarit de armata americana in frunte cu generalul Thaddeus Ross (William Hurt), tatal iubitei lui Banner, Betty (Liv Tyler), se confrunta cu propriul demon, incercand sa gaseasca o solutie de a se vindeca si se lupta cu soldatul Emil Blonsky (Tim Roth), care accepta sa fie injectat cu formula care l-a transformat pe Banner si devine monstrul The Abomination. Cat despre Edward Norton, actorul va trebui sa treaca peste imaginea de “baiat bland” pe care o are la Hollywood – in ciuda faptului ca a intrat in pielea unor personaje extrem de violente in “American History X” (1998) si “Fight Club” (1999).

Divergente pe platouri
Motivul pentru care a fost ales pentru rolul omului de stiinta/monstrului verde a fost tocmai acesta: “Edward este super-umil. Daca te uiti la el vezi ca nu-si cumpara niciodata haine. Poarta aceiasi jeansi decolorati pe care doamna de la garderoba i-a dat dupa Fight Club. In plus, Edward stapaneste foarte bine acea dualitate de care avem nevoie, este persoana de la care te-ai astepta cel mai putin sa se transforme in Hulk”, a explicat regizorul peliculei, Louis Leterrier, pentru revista “Empire”. In plus, Norton era un fan declarat al serialului TV “Incredibilul Hulk” difuzat in anii ’70 in Statele Unite. Ceea ce nu avea cum sa strice. Cu toate astea, au existat zvonuri ca actorul a fost un colaborator dificil: desi o versiune a acestui scenariu exista inainte de filmul lui Ang Lee, dupa ce a acceptat rolul Edward Norton a rescris povestea si nu s-a ferit sa declare sus si tare la conventia iubitorilor de benzi desenate Comic-Con 2007 ca el este unicul autor: “Am intrat in acest proiect si am scris scenariul”.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare