; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Radu Jude

Regizorul Radu Jude, la Cannes cu scurtmetrajul „Trece și prin perete”

23 April 2014

Scurtmetrajul Trece și prin perete' în regia lui Radu Jude a fost selecționat în secțiunea Quinzanne des Réalisateurs' din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Evenimentul de pe Croazetă va avea loc luna viitoare, în perioada 14 – 25 Mai 2014.

Radu Jude

Regizorul Radu Jude se întoarce la Cannes cu noul scurtmetraj după ce filmul O umbră de nor' a avut premiera mondială anul trecut în cadrul aceleiași secțiuni.

Din distribuție fac parte Sofia Nicolaescu, pe care publicul o va recunoaște din multipremiatul lungmetraj „Toată lumea din familia noastră' (regia Radu Jude), Ion Arcudeanu, Marcel Horobeț, Gabriel Spahiu și Alecu Jude.

Scurtmetrajul Trece și prin perete' este o adaptare liberă după povestirea În magazie' de A.P Cehov și este o producție 100% independentă realizată de Micro Film în coproducție cu Mitra Film și Cinelabs Romania. Producători Radu Jude și Ada Solomon.

Radu Jude este regizorul scurtmetrajelor câştigătoare a numeroase premii “Lampa cu căciulă” şi “Alexandra”. Lungmetrajul de debut, “Cea mai fericită fată din lume”, a fost distins cu premiul CICAE la Festivalul de la Berlin, premiul FIRESCI la Festivalul de la Sofia, premiul pentru cel mai bun scenariu la B-EST International Film Festival şi premiul FIPRESCI la IndieLisboa.

Cel de-al doilea lungmetraj realizat de Radu Jude, “Toată lumea din familia noastră”, a fost proiectat în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în secţiunea Forum, şi a avut premiera în cinematografele din România în luna aprilie a anului trecut. “Toată lumea din familia noastră” a obţinut, printre altele, marele premiu al Festivalului de la Sarajevo, marele premiu – Bayard d’Or – şi premiul pentru cel mai bun actor la Namur IFF, marele premiu la CinEast IFF, trofeul Festivalului Internaţional de Film Anonimul, premiul Zilelor Filmului Românesc la TIFF şi premiul pentru regie, alături de premiul publicului la B-EST IFF.

În prezent, regizorul Radu Jude se pregătește de cel de-al treilea lungmetraj Aferim!', film care va intra în producție la mijlocul lunii iunie. În plus, regizorul are în pregătire și un alt proiect cinematografic: Inimi cicatrizate', o adaptare după Max Blecher.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare