Homepage  / Cinema

Regizorul Denis Villeneuve, despre viitorul seriei „Dune”: „Ar trebui să fie ultima poveste pentru mine”

Regizorul Denis Villeneuve, despre viitorul seriei „Dune”: „Ar trebui să fie ultima poveste pentru mine”
8

de Andreea Hentea,

Regizorul Denis Villeneuve a declarat, recent, că nu va mai face alte filme marca „Dune” după „Dune 3”, în ciuda existenței mai multor cărți în seria literară. „«Dune Messiah» ar trebui să fie ultima poveste pentru mine", a declarat cineastul.

După ce a realizat „Dune” / „Dune: Part One” (2021) și „Dune: Partea II” / „Dune: Part Two” (pe care îl vom vedea în cinematografe începând din 1 martie n.r.), regizorul Denis Villeneuve și-a exprimat destul de clar intenția sa de a realiza și un al treilea film „Dune”, care să ecranizeze „Mântuitorul Dunei” („Dune Messiah” în original), al doilea roman al lui Frank Herbert din celebra sa serie literară.

Denis Villeneuve vrea să renunțe la „Dune” după lansarea celui de-al treilea film din serie

Deși studiourile Warner Bros. nu au dat încă, oficial, undă verde pentru „Dune 3”, în cazul în care proiectul va merge mai departe va fi, cel mai probabil, ultimul film regizat de Denis Villeneuve din franciza care a cucerit lumea.

În ciuda faptului că seria literară a lui Frank Herbert include numeroase volume și ecranizările ar putea continua cu „Copiii Dunei”, „Împăratul-zeu al Dunei”, „Ereticii Dunei” sau „Canonicatul Dunei” (titluri publicate și la noi, la Editura Nemira), de exemplu, regizorul nu se va mai implica în alte filme.

„Dune: Part Two” (2023)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

„«Dune Messiah» ar trebui să fie ultimul film din seria «Dune» pentru mine”, a confirmat recent Villeneuve pentru revista Time, într-un nou interviu acordat înaintea lansării în cinematografe a filmului „Dune: Partea II”. În decembrie 2023, regizorul confirma că „«Dune Messiah» se scrie chiar acum”, adăugând: „Scenariul este aproape încheiat, dar nu este definitivat. Va mai dura ceva timp… Existența unui al treilea film este un vis și, categoric, ar avea sens pentru mine”.

Zendaya și Timothée Chalamet sunt nerăbădători să revină în „Dune”

La rândul său, Zendaya, care a jucat rolul lui Chani în primele două filme „Dune”, a fost recent întrebată de fandango.com dacă ar dori să se întoarcă pentru un al treilea film. „Bineînțeles! De fiecare dată când mă va suna Denis să îmi ofere un rol, voi spune da”, a răspuns ea.

Întrebată despre realizarea unui nou film, tânăra actriță a spus că a început deja să citească „Mântuitorul Dunei”. „Sunt încântată să văd ce se întâmplă și ar mai fi atât de multe de povestit, dar filmul nu ar putea încăpea pe mâini mai bune și mai afectuoase decât ale lui Denis”.

Întrebat, de asemenea, de revista Total Film despre un al treilea lungmetraj din seria „Dune”, Timothée Chalamet, protagonistul filmelor, a spus: „Ideea mă entuziasmează foarte mult. Dacă vor apărea momentul și oportunitatea de a încheia seria cu «Dune Messiah», cred că vom fi, cu toții, super încântați”.

Ce spune Denis Villeneuve despre un cel de-al treilea film din seria „Dune”

Dacă Denis Villeneuve va avea șansa să regizeze „Dune Messiah”, aceasta nu se va întâmpla însă foarte curând. Cineastul și-a consacrat ultimii șase ani realizării primelor două filme „Dune” și ar avea nevoie de o pauză înainte de a-l regiza pe al treilea.

El a declarat, anul trecut, la o conferință de presă în Coreea de Sud că „nu a existat nicio distanță” între primele două filme, dar că și-ar dori-o înainte de „Dune Messiah”. „Nu știu exact când mă voi întoarce pe Arrakis. Aș putea face un ocol înainte, doar pentru a mă îndepărta de soare. Pentru sănătatea mea mintală, aș putea face altceva între ele”, a mai spus Villeneuve.

Așteptatul film „Dune: Partea II” / „Dune: Part Two” (2024) va avea premiera internațională pe 28 februarie și va intra în cinematografele din România pe 1 martie.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton