; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Robert Wilson, la Garantat 100%_4

Regizorul american Robert Wilson, invitat în emisiunea „Garantat 100%”

03 November 2017

Regizorul american Robert Wilson, este invitat duminica aceasta în cadrul emisiunii „Garantat 100%'. Sezonul de Oscar la Garantat 100%' continuă cu o nouă ediţie pe 5 noiembrie, ora 23.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Este una dintre cele mai cunoscute personalităţi ale avangardei artistice mondiale din ultimii 50 de ani. Artist vizual, performer, coregraf, scenarist, regizor, Robert Wilson a participat anul acesta la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, ocazie cu care i-a acordat realizatorului Cătălin Ştefănescu un interviu.

 

Telespectatorii TVR 1 şi TVR+ îl pot urmări duminică, 5 noiembrie, de la 23.00, la Garantat 100%.

 

Robert Wilsom nu a fost pentru prima dată la noi ţară în 2017; regizorul a montat în 2014 „Rinocerii', de Eugen Ionescu, un spectacol despre care s-a vorbit foarte mult, la Teatrul Naţional din Craiova.

„Invitatul nostru vorbeşte pe larg la Garantat 100% despre tipurile de emoţie şi despre sentimentele profunde pe care doreşte să le obţină atunci când lucrează cu actorii din spectacolele sale. Robert Wilson ne împărtăşeşte crezul său artistic, convingerea sa, conform căreia “arta trebuie să ajungă la omul de pe stradă', ne dezvăluie Cătălin Ştefănescu despre ediţia de duminică Garantat 100%.

 

Despre colaborarea sa cu Lady Gaga, dar şi despre câţiva dintre prietenii şi colaboratorii săi, printre care se numără actriţa Tilda Swinton, dansatorul şi coregraful Mikhail Barishnikov, actorul Willem Dafoe, muzicianul Tom Waits, regizorul Jim Jarmusch, compozitorul Philip Glass mai povesteşte regizorul Robert Wilson la Garantat 100%.
Şi tot la TVR 1, regizorul Robert Wilson îşi aminteşte de copilăria sa, de primele gesturi nonconformiste, precum şi de relaţia cu tatăl său, care a fost primarul oraşului Wako, din statul Texas.

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare