; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Queen, Harry and Meghan

Regina Angliei a cunoscut-o deja pe fetița lui Meghan și a lui Harry. Numele bebelușului, motiv de dispută între britanici

09 June 2021

N-a trecut nici măcar o săptămână de la nașterea micuței Lilibet Diana, cel de-al doilea copil al ducilor de Sussex, dar fetița a fost deja prezentată celebrei ei străbunici, Regina Elisabeta a II-a, printr-un apel video, scrie People.

La scurt timp după apariția ei pe lume, pe 4 iunie, Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, al optulea în linia succesiunii la tron și primul moștenitor născut în America, a cunoscut-o pe Regină. Potrivit unor apropiați, Prințul Harry și Meghan Markle, „erau foarte încântați și abia așteptau să împărtășească faptul că fiica lor a sosit acasă' de îndată ce s-au externat de la Spitalul Cottage Santa Barbara, nu departe de casa familiei din Montecito, California.

Foarte apropiat de bunica lui, mai ales după moartea mamei sale, Prințesa Diana, Harry și-ar fi exprimat dorința de a-și numi fetița după bunica lui, chiar dinainte de a o întâlni pe Meghan Markle.

Decizia de a-i da bebelușului numele Lilibet a aprins spiritele în Regatul Unit, contestatarii cuplului considerând că gestul este „o insultă' la adresa monarhului și că aceasta ar fi „supărată' de decizia nepotului ei de a folosi un diminutiv atât de special și personal. Lilibet era numele de alint pe care tatăl Reginei Elisabeta, regele George al VI-lea, îl folosea pentru fiica sa cea mare, alint preluat apoi și de regretatul ei soț, Philip. Alții văd în decizia cuplului un gest reconciliant, o ofertă de pace după o perioadă turbulentă.

Nu se știe însă când fetița, al 11-lea strănepot al reginei – care va avea cetățenie dublă – își va întâlni rudele cu sânge nobil din Marea Britanie: ducii de Sussex împreună cu băiețelul lor, Archie, nu au mai călcat în Anglia de la plecarea lor în America, în ianuarie 2020.

Harry a revenit în aprilie, la funeraliile bunicului lui, și este așteptat pe 1 iulie, la inaugurarea unei statui dedicate Prințesei Diana la Kensington Palace. Surse citate de Daily Mail susțin însă că Regina Angliei și-a invitat deja nepotul preferat la o cină privată, la Windsor, cu această ocazie.

Unii sugerează că ducii de Sussex ar putea reveni în Anglia la finalul anului, pentru a petrece Crăciunul la Sandringham, locul unde monarhul britanic își petrece sărbătorile de iarnă, dacă pandemia o va permite, sau, cel mai târziu, anul viitor, în iunie 2022, pentru Jubileul de platină al Reginei, care marchează 70 de ani de la urcarea ei pe tron.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare