Homepage  / Seriale

„Regimul”, o satiră politică usturătoare, s-a lansat pe HBO Max. Miniseria, comparată cu „Veep” sau „The Crown”

„Regimul”, o satiră politică usturătoare, s-a lansat pe HBO Max. Miniseria, comparată cu „Veep” sau „The Crown”

de Andreea Hentea,

HBO Max lansează miniseria „Regimul”, o satiră politică cu Kate Winslet și Matthias Schoenaerts în fruntea unei excelente distribuții. Povestea surprinde excesele unui regim pe cale să se destrame, dar mai ales tarele și absurditățile politicienilor de azi.

Noua serie limitată originală HBO „Regimul” („The Regime”) poate fi urmărită deja pe HBO Max. Kate Winslet e la conducere, într-o satiră despre putere și politică.

Totul începe în palatul unui regim autoritar fictiv din Europa Centrală, care se clatină zdravăn. Liderul său este cancelarul Elena Vernham (Kate Winslet), care nu și-a mai părăsit palatul de ceva vreme. Devenită din ce în ce mai instabilă și suspicioasă, ea își consideră poziția amenințată de frământările din țară și îl angajează pe mercenarul Herbert Zubak (Matthias Schoenaerts), cunoscut drept „Măcelarul”, pe post de consilier. Acesta se transformă rapid în confidentul ei, influența sa asupra cancelarului crește, iar încercările Elenei de a-și extinde puterea duc, în cele din urmă, la destabilizarea țării.

Între timp, cei din anturajul Elenei privesc neputincioși cum comportamentul său intră într-o spirală a absurdului și paranoiei, iar cancelarul se lansează în declarații precum: „De când am devenit cancelarul vostru, am crescut considerabil ca țară. Este timpul să arătăm Americii și lumii exact ce merităm”.

Echipă de ași

Alături de Kate Winslet (care este și producător executiv) și de Matthias Schoenaerts („Departe de lumea dezlănțuită”, „Django”), miniseria are o întreagă distribuție de marcă. Andrea Riseborough („Moartea lui Stalin”) este premierul țării și mâna dreaptă a cancelarului, Hugh Grant îl joacă pe liderul opoziției, a cărui arestare declanșează proteste publice ample, Martha Plimpton („Generația”) este secretarul de stat al Statelor Unite, iar Guillaume Gallienne („Zece la sută”, „Depeșa franceză”) este soțul Elenei.

Amuzantul și acidul scenariu al miniseriei cu șase episoade este semnat de Will Tracy (cunoscut pentru sclipitorul „Succesiunea” și pentru sarcasticul thriller „Meniul”, cu Ralph Fiennes și Anya Taylor-Joy), iar regia este semnată de reputatul Stephen Frears („Regina”, „Cea mai puternică voce”) și de Jessica Hobbs („The Crown”).

Un triumf anticipat

Site-ul collider.com a estimat că rolul cancelarului Elena Vernham i-ar putea aduce lui Kate Winslet o a treia nominalizare la Emmy. Actrița a primit un Emmy pentru rolul titular din miniseria „Mildred Pierce” și a fost nominalizată de asemenea, pentru miniseria „Crima din Easttown”, ambele difuzate de HBO.

Un rol puternic îi revine, de asemenea, lui Matthias Schoenaerts, devenit celebru la nivel internațional după thrillerul belgian „Cap de taur” (2011) și după drama romantică franceză „Rugină și oase” (2012), în care a jucat alături de Marion Cotillard. Recent, excelentul actor s-a afirmat în filmele „Vechea gardă” și „Amsterdam” și în serialul „Django” (filmat în România și difuzat de Focus Sat).

Talentata Andrea Riseborough a jucat-o pe Margaret Thatcher în drama biografică „Margaret Thatcher – Lungul drum până la Finchley” (2008), a interpretat unul dintre rolurile cele mai tulburătoare din aclamatul serial „Oglinda neagră” și s-a făcut remarcată, alături de o distribuție excelentă, în drama lui Alejandro G. Iñárritu „Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranței” (2015), premiată cu două Oscaruri și cu patru Globuri de Aur. Andrea Riseborough a fost nominalizată la Oscar în 2023, pentru drama „To Leslie” (inspirată dintr-un caz real), povestea unei mame singure și alcoolice din Texas care câștigă la loterie și își irosește rapid toți banii.

Miniseria „Regimul” a fost asemănată, deja, cu alte producții renumite care analizează politica la vârf, precum aclamatul serial al lui Aaron Sorkin „Viața la Casa Albă”, „Parks & Recreation”, „Veep” sau „The Crown”. Filmările au început în februarie 2023 și au avut loc în Austria. Miniseria se lansează luni, pe 4 martie, se înnoiește săptămânal cu câte un episod, iar finalul se va difuza duminică, pe 7 aprilie.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton