; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

News_TatianaNB_Regele si duduia

„Regele și Duduia. Carol II și Elena Lupescu dincolo de bârfe și clișee”, de Tatiana Niculescu, dezbatere la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

14 May 2019

Editura Humanitas vă invită joi, 16 mai, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea cărții „Regele și Duduia. Carol II și Elena Lupescu dincolo de bârfe și clișee', de Tatiana Niculescu.

„Regele și Duduia. Carol II și Elena Lupescu dincolo de bârfe și clișee' este un volum fascinant în care autoarea reconstruiește, din documente de arhivă, scrisori inedite, memorii, jurnale și mărturii ale contemporanilor, culisele celui mai stăruitor scandal politic din istoria interbelică a României.

Pe fundalul prăbușirii imperiilor și a monarhiilor, între noile granițe ale României Mari, viața politică e zguduită de o poveste de dragoste. Prințul moștenitor fuge în lume, în plină epocă antisemită, cu o femeie cu origini evreiești. Despre ei și povestea lor se va vorbi necontenit timp de decenii. Legionarii și, pe linia lor, comuniștii îi vor descrie în contururi îngroșate de ură, invidie și resentiment. Presa internațională va căuta să-i situeze când în descendența marilor iubiri interzise, când în anticamera unor tenebroase intrigi și comploturi politice. Vor fi condamnați de toți, bârfiți, hărțuiți și defăimați în ziare, în manuale și în cărți de istorie. Vor rămâne împreună în ciuda tuturor. Ce se află însă dincolo de bârfe și clișee și ce ascund ele sub masca discursului patriotard, antisemit sau moralizator?

„Ar fi fost istoria României cu totul alta fără dragostea lui Carol II pentru Elena Lupescu?' – Tatiana Niculescu.

La eveniment, vor vorbi scriitoarele Tatiana Niculescu și Ioana Pârvulescu și istoricul Alina Pavelescu, director adjunct al Arhivelor Naționale.

Accesul este gratuit pe baza unei rezervări prin Eventbook.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare