; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Regele comediei se intoarce

02 November 2009

“Seinfeld”, sitcomul care a stabilit noi standarde in divertismentul de televiziune, revine la Pro Cinema pe 4 noiembrie. In acest an, cei patru actori principali s-au reunit pentru a-i da o mana de ajutor lui “Larry David, inamicul public nr. 1”.

Telespectatorii nu si-au pierdut apetitul pentru umorul din “Seinfeld”, nici la 11 ani de la terminarea filmarilor. Incepand din 4 noiembrie, in fiecare miercuri si joi, de la ora 21.00, vom putea sa-i urmarim din nou pe Jerry (Seinfeld), Kramer (Michael Richards), George (Jason Alexander) si Elaine (Julia Louis-Dreyfus) in sitcomul care a trecut testul timpului. Lucia Romaniuc, director executiv Pro Cinema, ne-a explicat ca decizia de a redifuza serialul a fost luata ca urmare a insistentelor fanilor din Romania.

Blestemul Seinfeld
In afara de Jerry Seinfeld, fiecare dintre ceilalti trei actori principali s-a folosit de popularitatea dobandita in anii i90 pentru a-si lansa propriile sitcomuri. Primul care si-a incercat norocul a fost Michael Richards, cu “Un detectiv dat naibii” (2000), insa serialul nu s-a bucurat de sustinerea criticilor si a fost anulat dupa numai 9 episoade. Nici Jason Alexander nu a reusit sa iasa in evidenta in 2001, cand a debutat cu “Bob Patterson”, proiectul fiind retras dupa doar 5 episoade. Trei ani mai tarziu, revenea cu sitcomul “Fii pe faza!” (22 de episoade), care a fost intrerupt din cauza costurilor mari de productie. Lista a fost completata de serialul “Watching Ellie”, cu Julia Louis-Dreyfus in rolul principal. Productia NBC a ajuns la al 2-lea sezon inainte sa fie ingropata de audientele scazute. Esecul acestora i-a facut pe analistii media sa vorbeasca de “blestemul Seinfeld”, potrivit caruia succesul “serialului despre nimic” a fost atat de mare, incat nici unul dintre actorii principali nu va mai fi acceptat de public intr-o noua ipostaza. Abia in 2006, Julia Louis-Dreyfus reusea sa demonteze aceasta superstitie. Actrita a castigat un premiu Emmy si a fost nominalizata la Globurile de Aur pentru prestatia ei din “Aceeasi Christine, alte aventuri”.

de Cristian Horga

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare