Homepage  / Vedete străine

Regele Charles, vizită de stat la Paris. Ce alimente a refuzat să mănânce la cina festivă de la Palatul Versailles

Regele Charles, vizită de stat la Paris. Ce alimente a refuzat să mănânce la cina festivă de la Palatul Versailles

de Vasilica Rogozanu,

Regele Charles și soția lui, Camilla, se află zilele acestea într-o vizită de stat oficială în Franța. De-a lungul a trei zile, regele Marii Britanii are peste 20 de angajamente oficiale la care trebuie să participe. Iată ce le-a cerut bucătarilor chemați special la Palatul Versailles.

Regele Charles și soția lui, Camilla, vizită de stat în Paris

Regele Charles și soția lui, Camilla, au avut pe listă nu mai puțin 23 de angajamente în timpul vizitei de stat oficiale în Franța.

Printre acestea s-a numărat și cina festivă de la Palatul Versailles, din seara zilei de 20 septembrie, în compania președintelui francez, Emmanuel Macron (45 de ani), și a soției acestuia, Brigitte (70 de ani).

Regele Charles, în vizită de stat în Franța - Regele Charles, alături de regina Camilla, președintele francez Emmanuel Macron și soția lui, Brigitte, zâmbitori în fața camerelor de fotografiat, în Paris.
Regele Charles, regina Camilla, alături de președintele francez Emmanuel Macron și soția lui, Brigitte. Foto: Hepta

Trei chefi de top au pregătit meniul regelui Charles

Pentru evenimentul de la Versailles au fost aduși trei bucătari de top francezi, însă aceștia au avut câteva instrucțiuni clare privind meniul, a dezvăluit Daily Mail.

Monarhul britanic a cerut să-i fie servite ciuperci, întrucât acestea erau preferatele defunctei regina Elisabeta a II-a, de la a cărei dispariție a trecut un an. Surse ale tabloidului britanic au dezvăluit ce alte preferințe are regele Charles și care au fost ingredientele strict interzise în meniu.

Astfel, regele Charles nu a vrut să fie servit cu foie gras și sparanghel, deși acestea sunt considerate ingrediente de fine dining. Foie gras-ul, adică ficatul provenit din îngrășarea forțată a rațelor, devine din ce în ce mai nepopular, din cauza că metodele prin care este obținut este nesănătos pentru animale. Deși face parte din patrimoniul cultural și gastronomic protejat în Franța, acest deliciu a fost interzis în meniul regelui.

De asemenea, regele Charles nu a dorit sparanghel, căci este deja extrasezon pentru această legumă, iar importul înseamnă poluare suplimentară a mediului, susțin surse din anturajul regeleui.

Atât foie gras-ul, cât și sparanghelul care nu este recoltat în sezonul obișnuit (martie-iunie) sunt interzise în reședințele regelui din Marea Britanie, așa că nu vor fi incluse nici în meniurile din Franța.

Ciupercile gratinate erau preferatele reginei Elisabeta a II-a

Regele Charles a preferat „ciuperci gratinate”, pentru că acestea erau preferatele mamei lui, regina Elisabeta a II-a.

Regele Charles, vizită de stat la Paris - imagine din anul 2019 cu Regina Elisabeta a II-a și prințul Charles, la acea vreme.
Regina Elisabeta a II-a și prințul Charles în 2019. Foto: Hepta

Meniul a fost conceput de singurul chef francez cu trei stele Michelin, Anne-Sophie Pic, și a fost trimis spre aprobare la Londra. El a inclus, pe lângă ciuperci, homar albastru, un crustaceu rar care ajunge până la 500 de dolari bucata, crabi cu migdale și mentă, pui de Bresse, brânzeturi rare, iar ca desert macarons.

Pe masă s-au aflat și sticle de vin de colecție ce ajungeau la 400 de lire sterline bucata, scrie Daily Mail.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton