Homepage  / Vedete străine

Regele Charles al III-lea, declarații publice despre lupta cu cancerul. Ce simptome a avut după ședințele de chimioterapie

Regele Charles al III-lea, declarații publice despre lupta cu cancerul. Ce simptome a avut după ședințele de chimioterapie
12

de Cristina Țapu,

La începutul lunii februarie, Palatul Buckingham a dat publicității că Regele Charles este diagnosticat cu cancer. Trei luni mai târziu, suveranul a dezvăluit că a resimțit din plin efectele secundare ale chimioterapiei. Cu toate acestea, de ceva timp, monarhul și-a reluat îndeplinirea datoriilor regale. Iată cu ce probleme s-a confruntat suveranul!

Regele Charles al III-lea, detalii despre lupta contra cancerului

Potrivit medicilor, progresul lui Charles este remarcabil, dar el a recunoscut că tratamentul împotriva cancerului nu este lipsit de efecte secundare.

În ultima vreme, Regele Charles a revenit la îndeplinirea datoriilor sale publice, semn că tratamentul are efecte pozitive și starea sa de sănătate s-a ameliorat. Deși este discret în legătură cu acest aspect, fiind prezent alături de fiul său William în Hampshire, unde au vizitat Army Aviation Centre, suveranul a împărtășit o declarație neașteptată în conversația cu un veteran de război.

Regele Charles și regina Camilla, la slujba religioasă de PașteIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

În timpul acelei vizite, Regele Charles (75 de ani) a discutat despre propriile sale experiențe cu chimioterapia, menționând în conversația cu veteranul Aaron Mapplebeck că a întâmpinat o „pierdere a simțului gustativ”, conform relatărilor The Sun.

Mapplebeck a împărtășit că a întâlnit aceeași problemă după ce a suportat nouă ședințe de chimioterapie pentru cancerul testicular în februarie anul precedent.

Pe 5 februarie, Palatul Buckingham a făcut public faptul că Regele Charles a primit diagnosticul unei „forme” de cancer. Această boală a fost identificată în timpul unui tratament pentru adenom de prostată, însă comunicatul emis a clarificat că nu este vorba despre cancer de prostată.

Autoritățile britanice se pregătesc, totuși, pentru cele mai negre scenarii

Starea precară a monarhului generat modificări semnificative, inclusiv ajustări ale planurilor funerare. Potrivit lui Tom Sykes de la Daily Beast, prietenii regelui sunt îngrijorați și afirmă că „nu e bine deloc”. Un apropiat al regelui a subliniat determinarea acestuia de a învinge boala, deși situația este mai gravă decât se crede.

„E hotărât să învingă boala și se face totul posibil ca să se întâmple asta. Toți își păstrează optimismul, dar, de fapt, el nu e deloc bine. Starea lui e mult mai proastă decât lasă să se știe”, a declarat acesta, conform Nypost.

Starea fragilă a lui Charles i-a determinat pe oficialii Palatului Buckingham să revizuiască periodic un document detaliat, cuprinzând planurile pentru funeraliile regale ale monarhului.

Oficialii militari au confirmat că „Operațiunea Menai Bridge”, numită după podul suspendat care conectează insula Anglesey cu continentul Țării Galilor, a fost actualizată repetat, subliniind importanța pregătirii pentru cele mai nefaste dintre scenarii.

Toți membrii regali au planuri funerare actualizate care sunt clasificate în funcție de cuvinte de cod bazate pe poduri, cel al reginei Elisabeta fiind cunoscut sub denumirea de „Operațiunea Podul Londrei”.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton