Homepage  / Vedete străine

Regele Charles, discurs în onoarea părinților lui, la Palatul Versailles. Camilla a avut o apariție strălucitoare

Regele Charles, discurs în onoarea părinților lui, la Palatul Versailles. Camilla a avut o apariție strălucitoare
7

de Roxana Mirea,

Regele Charles și regina Camilla au participat la un fastuos banchet de stat, dat în onoarea lor. Regele, în vârstă de 74 de ani, și regina, în vârstă de 76 de ani, au fost oaspeții președintelui francez Emmanuel Macron și ai soției sale, Brigitte, la istoricul Palat Versailles de la periferia Parisului, în prima seară a vizitei lor de trei zile în această țară. Regele a susținut un discurs emoționant despre părinții lui, iar Camilla a atras privirile tuturor cu ținuta ei Dior și bijuteriile preferate ale Reginei Elisabeta.  

Regele Charles, discurs în onoarea părinților săi, la Palatul Versailles 

Versailles a fost un palat regal francez pentru o mare parte din istoria sa, dar acum este un muzeu public. 

Aproximativ 150 de invitați, inclusiv personalități importante din Marea Britanie și Franța, au participat la această ocazie strălucitoare. Într-un toast cald și personal, Regele Charles a amintit de vizitele anterioare în Franța ale mamei sale, Regina Elisabeta, și ale tatălui său, Prințul Philip, potrivit People.

„Prima vizită oficială a părinților mei a fost în Franța, în 1948, la scurt timp după nunta lor”, a spus Charles. „Potrivit tuturor mărturiile, au făcut senzație, dansând până la primele ore ale dimineții la fascinantul Chez Carrere din Rue Pierre Charron, cu o serenadă de Edith Piaf. Bănuiesc că este posibil să fi lăsat o impresie de neșters asupra mea, chiar și cu șase luni înainte de a mă naște. ‘La Vie en Rose’ este unul dintre cântecele mele preferate până în ziua de azi!” 

El a continuat: „Și, bineînțeles, președintele Pompidou a găzduit-o pe mama mea aici, la Palatul Versailles, cu ocazia celei de-a doua vizite de stat a acesteia, în 1972. Mi s-a amintit recent că, atunci când a întors curtoazia cu o cină pentru președinte și doamna Pompidou la Hotel de Charost, au întâmpinat ceva mai multe dificultăți. Ambasada noastră a încercat să aducă mai multe lăzi de vin englezesc din Hampshire pentru banchet, dar a fost împiedicată de un funcționar vamal de la Orly. În acele zile, nu exista un astfel de vin englezesc…. După cum a presupus Roland Topor, „Les Français ont du vin, les Anglais de l’humour” (n.r. Francezii au vin, englezii, umor).” 

Regele Charles, discurs în onoarea părinților lui, la Palatul Versailles. Camilla a avut o apariție strălucitoareIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Regina Elisabeta a vizitat palatul în trei ocazii: ca Prințesă Elisabeta alături de Prințul Philip în 1948, în 1957, cu ocazia primei sale vizite de stat în Franța în calitate de monarh și când Marea Britanie a aderat la Uniunea Europeană în 1972.  

Remarcând „istoria lungă și complexă” pe care o împărtășesc Franța și Regatul Unit, Charles a spus că „relațiile noastre nu au fost întotdeauna, desigur, pe deplin simple. Cred că un rege francez a fost cel care a spus odată că ar fi preferat să fie tăietor de lemne decât rege al Angliei, având de-a face cu complexitatea noastră națională. În calitate de pădurar pasionat, sunt încântat să raportez că este pe deplin posibil să combini cele două!” 

Camilla a purtat bijuteriile Reginei Elisabeta 

Regina Camilla a optat pentru stil șic minimalist franțuzesc – și pentru bijuteriile răposatei sale soacre – pentru o seară plină de farmec la Versailles. Camilla a pășit pe covorul roșu într-o rochie marinărească personalizată de la Dior, cu o pelerină asortată. 

De asemenea, Camilla a adus o bucățică din țara natală în ceea ce privește bijuteriile: colierul și brățara din suita de safire King George VI, preferatele reginei Elisabeta.  

Camilla Parker Bowles, regina consoartă a Angliei – Toast și discurs în timpul dineului de stat de la Château de Versailles în onoarea vizitei oficiale a regelui și a reginei Angliei în Franța la 20 septembrie 2023.

Inițial, suita era formată dintr-un colier și o pereche de cercei, dar ulterior regina Elisabeta a scurtat colierul și a adăugat pandantivul. Ea a comandat, de asemenea, o brățară asortată, pe care Camilla a purtat-o la mult-așteptatul eveniment, împreună cu o selecție de brățări proprii. 

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton