Homepage  / Vedete străine

Regele Charles al III-lea, momentele pe care ar vrea să le dea uitării și nu poate

Regele Charles al III-lea, momentele pe care ar vrea să le dea uitării și nu poate
13

de Roxana Mirea,

Trecutul lui Charles al III-lea este mereu adus în discuție pentru că viața sa este povestită în filme, seriale, documentare și cărți, inclusiv în cartea de memorii publicată recent de fiul său, Prințul Harry.  Totuși, există mai multe momente controversate din viața sa pe care Regele Charles ar prefera să le dea uitării. Ei bine, deși s-a născut ca o figură divină, știind încă din prima zi de viață că va fi rege într-o zi, el s-a poticnit la fel ca restul muritorilor.

Suferințele din copilărie ale Regelui Charles

Charles al III-lea s-a născut nepot al regelui George al VI-lea și viitor suveran al Regatului Unit. El însuși a confirmat că a lui copilărie nu a fost ușoară, iar biografii sunt de acord asupra motivelor, iar acum fiul său, Prințul Harry, a povestit acest lucru în memoriile sale.

Suveranul britanic a fost prea sensibil pentru rolul pe care trebuia să îl joace și a suferit din cauza distanței și a îndepărtării părinților săi, uneori fizice, alteori emoționale, ca un preludiu la anii de școală marcați de bullying pe care fiul său cel mic îl descrie în cartea sa ca fiind „feroce”, scrie hola.com.

Există un alt ingredient care este adesea explorat atunci când se analizează copilăria lui Charles al III-lea, și anume relația acestuia cu frații săi. În „The Crown”, avem o privire asupra relației lor și asupra unui Charles (cel puțin, în serial) care nu se simte confortabil din cauza carismei fratelui său Andrew. De fapt, în cel de-al patrulea sezon există un episod intitulat „The Favourite”, care analizează relația dintre Elisabeta a II-a și copiii ei.

FWROIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 13

„Orice ar insemna dragostea”

De la dezastruosul interviu de logodnă, când a fost întrebat dacă este îndrăgostit, iar el a filosofat cu propoziția „Orice ar insemna dragostea”, până la moartea ei, tot ceea ce are legătură cu Prințesa Diana a fost greu de depășit pentru Charles al III-lea.

Gelozia pe care a simțit-o în timpul căsniciei lor a fost recreată sau evocată în numeroase ocazii, fie în filme, fie pe micul ecran sau în interviurile pe care Prințul Harry le-a dat de când a părăsit Casa Regală Britanică. În celebra călătorie în Australia din 1983, a fost clar că Diana a reușit să cucerească inimile oamenilor, ceea ce l-ar fi făcut pe Charles să fie invidios.

Un alt moment controversat l-a reprezentat și interviul secolului, în care Diana de Wales a confirmat că au fost trei în căsnicia lor, iar Harry chiar reproduce numeroase fragmente în documentarul pe care l-a lansat pe Netflix.

Momentele în care popularitatea lui Charles are de suferit

Mai întâi cu dezvăluirile făcute de Prințesa Diana referitoare la relația lui cu Camillei Parker Bowles, apoi cu lupta mediatică dintre Prințul și Prințesa de Wales și mai apoi cu moartea tragică a prințesei, Charles al III-lea și-a văzut popularitatea prăbușindu-se și a avut nevoie de ani de zile pentru a-și reveni, nereușind niciodată să se afle pe podiumul favoriților, acolo unde se aflau întotdeauna mama sa, Elisabeta a II-a, sora sa, Prințesa Anne, sau William și Kate, actualii Prinț și Prințesă de Wales.

O parte a poporului britanic nu a iertat niciodată familia regală, în general, și pe el ,în special, pentru sfârșitul trist al prințesei lor preferate Diana.

Prințesa Diana – tiaraIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  5 / 13

Despre planul de a-și salva reputația și de a schimba percepția despre Camilla

În memoriile sale, prințul Harry povestește cum Camilla l-a convins pe Charles de necesitatea de a introduce în echipa sa un agent de comunicare, imagine și relații publice, pentru a normaliza prezența Camilei în viața lui. Potrivit lui Harry, pentru a promova imaginea cuplului, au început să se scurgă informații despre viața lui și a lui William.

Unul dintre obiectivele planului a fost acela de a-i face pe copiii lui Charles să arate în public că o acceptă pe Camilla. Acum, când a fost numită regină consoartă și urmează să fie încoronată, Charles al III-lea ne reamintește că această poziție a fost câștigată prin 17 ani de serviciu loial adus poporului britanic.

State Visit to the UK by President of South AfricaIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  8 / 13

Conversația intimă dintre Charles și Camilla

Unul dintre scandalurile pe care Charles al III-lea ar vrea să le uite s-a petrecut în 1993 și l-a văzut recreat treizeci de ani mai târziu în serialul „The Crown”. În acel an, au ieșit la iveală mai multe înregistrări telefonice între Diana de Wales și o prietenă, între prințul Andrew și Sarah Ferguson și între Charles și Camilla. Deși conversația a fost ficționalizată în serial cu cât mai mult tact posibil și cu o abordare romantică și umană, adevărul este că, la vremea respectivă, a stânjenit foarte mult familia regală și l-a lăsat pe moștenitorul de atunci într-o poziție foarte delicată, deoarece unii parlamentari britanici au văzut în aceste conversații private un motiv pentru a renunța la tron.

Conversația de atunci dintre actualul rege și Camilla era de natură intimă, cu o serie de detalii cu un impact puternic.

Despre scrisorile păianjenului negru

Un alt moment sensibil pentru Charles al III-lea este cel cunoscut sub numele de scrisorile păianjenului negru. Pentru britanici, este o problemă din trecut, iar în afara Marii Britanii puțini sunt cei care știu despre ea, dar cartea lui Harry a readus-o în actualitate. Aceste scrisori reprezintă un total de 27 de scrisori private pe care Charles le-a scris între 2004 și 2005, în calitate privată, către premierul de atunci al Regatului Unit, Tony Blair, și către alți membri ai guvernului laburist al acestuia, pentru a-și exprima unele dintre preocupările sale personale cu privire la diverse aspecte, printre care prezența britanică în războiul din Irak, poziția dominantă a supermarketurilor în lanțul de producție alimentară, restricțiile impuse de Uniunea Europeană medicinei alternative, modificările genetice, încălzirea globală, planificarea urbană și arhitectura.

Un jurnalist de la The Guardian a făcut apel la libertatea de informare și a deschis un proces juridic lung și complex pentru a afla întregul conținut al acestei corespondențe care, deși privată, părea să indice că fiul Elisabetei a II-a ar fi încălcat principiul neutralității care guvernează monarhia, încercând să exercite o influență nejustificată.

Citește și:

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton