Homepage  / Vedete străine

De ce Regele Charles nu mai pilotează avioane. Accidentul care l-a forțat să renunțe la pasiunea sa

De ce Regele Charles nu mai pilotează avioane. Accidentul care l-a forțat să renunțe la pasiunea sa
7

de Roxana Mirea,

În timp ce există cu siguranță o istorie a piloților în familia regală, regretatul prinț Phillip și prinții William și Harry fiind piloți pasionați, regele Charles al III-lea a fost și el interesat de zbor. Regele a renunțat la pasiunea lui de a pilota după un accident care putea să îl coste viața.  

De ce Regele Charles a încetat să mai piloteze avioane 

În cel mai recent episod al emisiunii A Right Royal Podcast, a fost prezent fostul pilot al familiei regale, Graham Laurie, care a discutat despre momentul de cumpănă în care avionul lui și al lui Charles a ieșit de pe pistă, în timp ce fiul reginei Elisabeta pilota aeronava, în 1994, potrivit hellomagazine.com. 

Detaliind situația, Graham a explicat: „Zburam de la Aberdeen la Isley, în insulele vestice ale Scoției. Iar el a făcut aterizarea. Iar copilotul, care eram eu în acel caz, pe scaunul din dreapta, a împins coloana de control înainte imediat ce am ajuns la sol și, din păcate, mergeam puțin mai repede decât mi-am dat seama și a ridicat roțile principale de la sol.” 

De ce Regele Charles nu mai pilotează avioane. Accidentul care l-a forțat să renunțe la pasiunea saIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

„Acum stăteam chiar deasupra roții din față. A apăsat frânele și a spus că nu funcționează. Am spus că am controlul și am preluat controlul. Și a avut perfectă dreptate. Nu funcționau. Pentru că roțile principale nu erau la sol. Ceea ce se întâmplase, ele ar fi fost literalmente la câțiva centimetri deasupra solului. Și apoi, când au coborât, frânele erau deja pornite. Și, în consecință, anvelopele au explodat”, a mai povestit el.  

Graham a continuat: „Am fost dornic să opresc aeronava și am încercat să o opresc. Dar mergeam, am ieșit de pe pistă probabil cu doar 16 km pe oră sau ceva de genul acesta. Nu a derapat de pe pistă. Nu a fost cel mai mândru moment al meu. Mi-a părut foarte rău că s-a întâmplat. Și cu siguranță nu a fost vina lui.” 

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton