; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Reg E. Cathey, cunoscut pentru rolurile din serialele „House of Cards” și „The Wire”, a murit. Avea 59 de ani

Reg E. Cathey, cunoscut pentru rolurile din „House of Cards” și „The Wire”, a murit. Avea 59 de ani

12 February 2018

Actorul Reg. E Cathey, pe numele său adevărat Reginald Eurias Cathey, cunoscut pentru rolul lui Freddy, personaj căruia îi dădea viață în serialul „House of Cards', s-a stins la vârsta de numai 59 de ani.

Potrivit TMZ.com, cauza morții actorului ar fi cancerul pulmonar.

„Cu tristețe și adâncă durere în suflet anunțăm trecerea în neființă a prietenului și colegului nostru din „House of Crads', Reg E. Cathey. Reg a fost cel mai blând om, cel mai muncitor actor, un adevărat domn. Transmitem condoleanțe familiei' a transmis Netflix prin intermediul unei declarații acordate pentru publicația Hollywood Reporter.

Cel care i-a anunțat moartea a fost creatorul peliculei „The Wire', David Simon: „Nu numai un actor minunat, maestru – ci pur și simplu una dintre cele mai încântătoare ființe umane cu care am împărțit vreodată momente pe platourile de filmare. Reg, memoria ta este o mare binecuvântare', au fost cuvintele lui Simon.

Cathey a câștigat în anul 2015 un premiu Emmy pentru performanța lui din serialul „House of Cards', în cadrul categoriei „Guest actor'.

În 2017, a apărut în biopic-ul The Immortal Life of Henrietta Lacks', cu Oprah Winfrey în rolul principal.

În televiziune, actorul a mai apărut în miniseria „The Corner', în care a interpretat un dependent de droguri, „Star Trek: The Next Generation', „Homicide: Life on the Street' şi „Grimm'.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare